Jolka Bobek 20.09.2020 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Jak w temacie. Do pewnej wysokości na ścianie klatki schodowej gdzie będę kładła oblicówkę ze starej cegły mam położony tynk gipsowy, reszta to goła silka. Chciałabym uniknąć nakładania na mur powyżej tynku bardzo grubej warstwy zaprawy stąd pomysł o użyciu pianokleju na części otynkowanej. Czy pianoklej utrzyma ciężar płytki? Nie wyjdą jakieś plamy, przebarwienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 20.09.2020 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Nie widzę żadnego problemu, nic się nie przebarwi, tylko trzeba jeśli będzie (np ozdobna fuga) zastosować krzyżyki dystansowe. Czas wiązania niestety przekracza czas na opakowaniu "Tytan 60s" może 120 jednak po związaniu jest deklarowane połączenie.Trochę śmieszne, ze chemia w puszce zastępuje kleje do betonu i innych materiałów budowlanych w tak łatwy sposób.Jeśli coś poplamisz trzeba od razu zmyć rozpuszczalnikiem/czyścikiem do pian montażowych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka Bobek 21.09.2020 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2020 Super, dzięki za radę. Krzyżyki oczywiscie będą, fuga też ale to już na końcu jak będzie całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.09.2020 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2020 Super, dzięki za radę. Krzyżyki oczywiscie będą, fuga też ale to już na końcu jak będzie całość. Proszę bardzo, napisałem o krzyżykach bo ja zapomniałem ;)myślałem, że to sobie zawiśnie i już , a tak byłem gotowy ale nie do wszystkiego , ostatecznie i tak skończyło się na krzyżykach od luksferów aby fuga była "pokaźna". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts