blitzkrieg 20.09.2020 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2020 Czołem Panowie i Pany, wymyśliłem sobie deskowanie od wewnątrz na poddaszu - bo lubię dechy. Po prostu. Tylko zastanawiam się, czy mogę bezpośrednio do krokwi / jętek / słupków po prostu od wewnątrz przykręcać deski? Czy mam najpierw zrobić ruszt z łat? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha68 20.09.2020 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2020 A co to za "zlepek" na foli wstępnego krycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blitzkrieg 20.09.2020 23:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2020 To nie folia. To płyta PIR. Łączenia są wyklejone folią aluminiową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha68 21.09.2020 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2020 A to zmienia postać rzeczy;)U mnie fachowcy przykręcili wkrętami płyty OSB bezpośrednio do krokwi sprawdza się tak już parę lat - usztywnili połać dachu, jest trochę ciszej i cieplej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blitzkrieg 23.09.2020 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2020 (edytowane) Sorki, nie doczytałem wcześniej że masz tam już płytę PIR. Jakiej grubości dałeś? W takim razie ocieplenie wzdłuż krokwi wystarczy a dechy możesz mocować bezpośrednio do krokwi. Jest 12cm PIR na krokwiach + uzupełnienie PUR 10cm między krokwiami Słupki / krokwie są co 80cm. Deski będą chyba najlepsze, bo OSB chyba bym musiał jakieś grubsze montować, żeby się nie wyginało? Przykleję paroizolację i deski do krokwi - póki co taką mam koncepcję. Jak duże dylatacje między deskami zostawiać? 5mm? Czy nie trzeba? Edytowane 23 Września 2020 przez blitzkrieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts