Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uszczelka w rogu okna ?

Recommended Posts

Dzień dobry,

Po pierwsze to witam serdecznie - czytam forum ale dziś się zalogowałem, bo muszę zadać pytanie.

W domu rodziców, od strony nasłonecznionej słońce i czas wypaliły taką oto uszczelkę/doszczelnienie (jak zwał tak zwał) - pytanie brzmi czy jest możliwość kupienia czegoś takiego lu czym to zastąpić. Okna drewniane Włoszczowa...

a5ad58d02553.jpg

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam Piotrek

Szukaj u bylych dealerow i serwisantow Wloszxzowej. To zakonczenie termookapnika. Jak bedziesz znać model okapnika to kupisz go za ok 1-2 zl. Jeśli nie, to z wymianą listwy zapłacisz ok 100zl.

Szukaj u bylych dealerow i serwisantow Wloszxzowej. To zakonczenie termookapnika. Jak bedziesz znać model okapnika to kupisz go za ok 1-2 zl. Jeśli nie, to z wymianą listwy zapłacisz ok 100zl.

dzięki za pomoc, jeśli ktoś ma jakieś dokładniejsze namiary to będę wdzięczny. Napisałem do serwisu, ciekawe co będzie.

Pozdrawiam Piotrek

Nie znam Włoszczowej. Może gdzieś w katalogach technicznych jest symbol okapnika i dedykowane mu zakończenie.

Dobry serwisant drewna powinien się orientować. ....

Tak jak napisałem: jak dokupisz zakończenie termookapnika to ono kosztuje grosze. Jeśli nie znajdziesz to można próbować wymieniać całość, włącznie z termokopanikiem.

Ps. Tu masz ofertę jednego z bardziej popularnych sklepów:

https://okucia24.com/okapniki,c13.html

Edytowane przez finlandia

• 3 weeks później...
Nie znam Włoszczowej. Może gdzieś w katalogach technicznych jest symbol okapnika i dedykowane mu zakończenie.

Dobry serwisant drewna powinien się orientować. ....

Tak jak napisałem: jak dokupisz zakończenie termookapnika to ono kosztuje grosze. Jeśli nie znajdziesz to można próbować wymieniać całość, włącznie z termokopanikiem.

Ps. Tu masz ofertę jednego z bardziej popularnych sklepów:

https://okucia24.com/okapniki,c13.html

Dzięki - zamówiłem na próbę i zobaczymy.

A mam jeszcze pytanie - czym polakierować ramy okien z zewnątrz? W miejscach nasłonecznionych i często polewanych deszcze lakier odchodzi. Są jakieś dedykowane lakiery czy inne specyfiki?

Pozdrawiam Piotrek

Są. Np.: https://simteq.pl/do/item/044435_1/Sikkens-Cetol-WF-910-lakier-nawierzchniowy-wodny-j

Ale znowu Cię odeślę do serwisanta specjalizującego się we Włoszczowej. Ten kolor trudno dobrze pomalować we własnym zakresie.