ETWB 22.09.2020 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2020 Cześć, Mam pytanie o prawidłowe wykonanie szczelin wentylacyjnych wlotowych. Założenia do dachu :- kąt nachylenia 45st- okap z nadbitką- dach deskowany- papa na deskach- dachówka ceramiczna Przeczytałem dużo wątków o podobnych dachach, ale czy ktoś może wkleić zdjęcia z takich realizacji? Głównie chodzi mi o szczelinę wlotową - czy ona jest zawsze wykonywana w miejscu połączenia ocieplenia ściany z deskami nadbitkowymi na okapie? Pewnie prościej jest zastosować podbitkę i w niej zrobić szczelinę wentylacyjną wlotową ale nie do końca estetycznie chciałbym stosować podbitkę. Będę wdzięczny za pomoc i rozwianie moich wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 06.10.2020 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Musisz podciąć izolację ściany zewnętrznej tak by stworzyć szczelinę grubości 3-6cm. Pamiętaj o tym aby izolacja dachu łączyła się z izolacją ściany. Szczelinę możesz zabezpieczyć stosując blachę perforowaną albo listwy wentylacyjne, tak by nic nie mogło wejść do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts