gry74y 22.09.2020 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2020 Takie pytanie. Mam studnię z kręgów betonowych. Pod wpływem czynników atmosferycznych krąg najwyższy uległ sporej dewastacji beton się sypie - "łuszczy" i odpadają kawałki. Dodatkowo w jednym miejscu jest pęknięcie na długości 20cm od górnej krawędzi w dół (szczelina jakieś 3 mm). W jaki sposób i przede wszystkim czym to naprawić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.09.2020 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2020 Szczerze - zmierzyć średnicę i wymienić na nowy do 200 zł z transportem będziesz miał mówkę i na lata.Jeśli chcesz się bawić CX 15 - małymi porcjami i szpachelka /tacką nierdzewna - potem siatką ścierną i pomalować Betondurem lub innym impregnatem barwnym do betonu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gry74y 23.09.2020 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2020 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Generalnie z zakupem nowego kręgu prawda - problem taki, że w miejscu gdzie jest ta studnia - bywam okazjonalnie (urlop) i nie bardzo mam jak zorganizować to logistycznie i z kim wymienić (sam raczej takiego kręgu nie "wtacham" na studnię) dlatego chcę go uratować chociaż przez jakiś czas. Co do odpowiedzi - takie pytanie - idąc podanym przez Ciebie "tropem" przejrzałem asortyment ceresit. Znalazłem coś takiego jak CX-20 nada się? Pytam bo widzę, że CX-15 pakowany jest tylko po 25kg, a tyle raczej nie potrzebuję. Ewentualnie może jesteś w stanie podać coś równoważnego innej firmy (i sprawdzę sobie sam możliwości w zakresie dostępu zakupu i gabarytów pakowania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 23.09.2020 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2020 CX 20 też będzie się nadawał - nawet ma dłuższy bo 20 minutowy czas schnięcia i występuje w 5kg opakowaniach.Chodzi o to, aby zrobić to szybko, i pewnie. Produkty tej firmy są dobrej jakości więc ich głównie używam i z nimi mam doświadczenie.Ze względu, że jest to na zewnątrz i w dość specyficznych warunkach polecam to co proponowałem.Pamiętaj aby rozrabiać małymi porcjami - bo naprawdę szybko wiąże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts