mini4energo20 22.09.2020 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2020 (edytowane) EDYCJA !!! Chodzi o piec gazowy Jestem w temacie totalnie zielona, więc mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. Dom parterowy mini4energo 109,88 m². Ocieplony 20cm styropian ściany, strop ocieplony również 20cm styropian. Wszędzie tylko ogrzewanie podłogowe (co 10cm rurki) 1 Łazienka plus toaleta. Rodzina 4 osobowa lubiąca korzystać i z prysznica ale też z wanny. Nie wiem czy to ważne, ale wolę napisać jak najwięcej. Jaki wybrać piec? Jaka firma, moc? Z zasobnikiem czy bez? Dodam że zależy mi, żeby cena nie przekroczyła 8 tysięcyCzy ktoś może mi pomóc ? Edytowane 28 Września 2020 przez mini4energo20 umkło mi najwazniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.09.2020 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2020 Witam koleżankę :Do tej kwoty , nowoczesny i bardzo dobrze sprawdzający się zarówno dostarczający cwu i ogrzewanie podłogowe(duży zakres modulacji mocy) a przede wszystkim trwały wymiennik, gwarancja -Ariston - ALTEAS ONE NET 24kW. Wiem, że moc może przerażać - ale głównie chodzi o pobór ciepłej wody - jednak widziałem ten piec i czytałem o nim i jest bardzo estetyczny i ekonomiczny - kondensacyjny.Jeśli serwis i montaż jest dostępny warto rozważyć ten wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 22.09.2020 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2020 Gazowy ? czy jaki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha68 22.09.2020 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2020 Czy ktoś może mi pomóc ? Czekamy jakim paliwem chcesz to cudo zasilić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.09.2020 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2020 Piec (kaflowy) to węglem lub drewnem.Kocioł (co wodę grzeje) to można różnie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 23.09.2020 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2020 Gdybam - chodzi chyba o kocioł gazowy bo kwota do 8 tys. i ten zasobnik. Koleżanka samokrytycznie pisze, że nie ma zbytniego rozeznania w temacie ogrzewania, więc pisze o piecu. Jak by dodała "centralnego ogrzewania" to by było to co trzeba. Kilkadziesiąt lat temu była to nazwa równorzędna: piec centralnego ogrzewania = kocioł. Uściślając kocioł to było urządzenie stosowanie na osiedlu w specjalnej kotłowni, gdzie palił w nim wykwalifikowany palacz (palił jeśli w danej chwili nie zmorzył go sen). Jeśli z kolei ktoś w domu likwidował piece węglowe to zamawiał np w GS piec centralnego ogrzewania, a sprzedawca doskonale wiedział o co kupującemu chodzi... Nie warto się oburzać jak ktoś mówi "piec centralnego ogrzewania", bo to nazwa wręcz historyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mini4energo20 28.09.2020 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2020 Chodzi mi o piec gazowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.09.2020 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2020 Chodzi mi o piec gazowy. Czyli moja propozycja dla koleżanki - nadal aktualna - Ariston - ALTEAS ONE NET 24kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 30.09.2020 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 Zachęcam do złożenia zapytania ofertowego, a nasi specjaliści dobiorą ofertę specjalnie pod Ciebie - bezpłatnie i niezobowiązująco. Zapytanie można złożyć TUTAJ Dodatkowo wspomnę, że jeszcze dziś obowiązuje nasza specjalna promocja na kotły Vitodens 100-W, a w niej 5 lat gwarancji gratis! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts