Kamil_H 24.09.2020 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2020 Dzień dobry, To mój pierwszy post na forum, więc pragnę się przywitać. Obserwuję/czytam od dłuższego czasu a teraz przyszedł czas na "zrób to sam". Pytanie: Kuchnia, stan deweloperski, czyli ściana równa ale pomalowana (chyba jednokrotnie) białą farbą. Jak to przygotować pod płytki? Wszędzie widzę porady co zrobić z luźnymi podłożami, wieloma wartstwami farby, etc ale nic to takim przypadku. Narazie pomalowałem to 2x gruntem, jednak zastanawiam się czy jak położę na to kafelki to nie odpadną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.09.2020 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2020 Na razie pomalowałem to 2x gruntem, jednak zastanawiam się czy jak położę na to kafelki to nie odpadną. Witam . Już nic, i tak zrobiłeś więcej niż potrzeba - możesz spokojnie układać na tak przygotowaną powierzchnię płytki - jeśli robisz to sam to na zaprawę klejową bardziej rozrobiona rzadszą niż w przepisie. jeśli od pewnej wysokości koniecznie przymocuj wypoziomowaną listwę startową którą oczywiście po ułożeniu odkręcisz. Jak położysz pierwszą warstwę tak będzie wyglądała całość Twojego dzieła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts