mickry 24.09.2020 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2020 Witam, stoję przed wyborem w jaki sposób odprowadzać ścieki z domu. Uprzedzam że w okolicy nie a kanalizacji. Z opini geotechnicznej wynika że mam grunt pylasty, na początku przewarstwiony gliną pylastą, niżej już nie. Myślałem o tym aby zamontować oczyszczalnie biologiczna, zamiast rozsączania podpiąć oczyszczalnie do zbiornika na deszczówkę, który też będzie zamontowany ok 15m3. I teraz pytanie kto podpowie rozwiązanie? czy tak jak napisałem jest ok, czy lepiej zrobić oddzielnie rozsączanie na działce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 08.10.2020 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2020 Lepiej zrób oddzielne rozsączanie a rury umieść w rowkach z piaskiem. Wymień glinę na piasek aby woda mogła wypłynąć z rur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 08.10.2020 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2020 Witam, stoję przed wyborem w jaki sposób odprowadzać ścieki z domu. Uprzedzam że w okolicy nie a kanalizacji. Z opini geotechnicznej wynika że mam grunt pylasty, na początku przewarstwiony gliną pylastą, niżej już nie. Myślałem o tym aby zamontować oczyszczalnie biologiczna, zamiast rozsączania podpiąć oczyszczalnie do zbiornika na deszczówkę, który też będzie zamontowany ok 15m3. I teraz pytanie kto podpowie rozwiązanie? czy tak jak napisałem jest ok, czy lepiej zrobić oddzielnie rozsączanie na działce? Piszesz, że stoisz przed wyborem jak odprowadzić ścieki czyli rozumiem że jesteś w trakcie budowy. Czy aby Twoje zapędy nie są za bardzo do przodu? Pytałeś w gminie czy będziesz mógł zrobić POŚ? albo czy MPZP dopuszcza wykonanie POŚ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogush 12.10.2020 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2020 czy lepiej zrobić oddzielnie rozsączanie na działce? IMO lepiej studnie chłonną , czy do deszczówki nie mam zdania. U siebie mam studnie chłonną , od rozsączania mnie odwiedli , za parę lat będziesz wyciągał sączki jak się zatkają .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystianslawinski 17.12.2020 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2020 (edytowane) Według mnie przydomowa oczyszczalnia ścieków, to bardzo dobre rozwiązanie, dzięki któremu można sporo zaoszczędzić. Inwestycja sporo kosztuje, ale na pewno jest zwróci, według mnie warto zdecydować się założyć taką oczyszczalnię, jak dysponujemy odpowiedni budżetem. Sprawdźcie sobie firmę /moderowano/ u mnie działa ich oczyszczalnia już 3 lata i wszystko jest w jak najlepszym porządku.Od moderatora:Cenne są szczere polecenia. Potrzebujemy dobrych opinii, tyle że reklamy w postach nowych użytkowników zawsze są podejrzane i je kasujemy. Ale zapraszam do dalszej dyskusji. Edytowane 17 Grudnia 2020 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts