dedert 25.09.2020 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2020 Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy jest coś takiego jak ciepły montaz drzwi wejściowych. Mianowicie chodzi mi o jakieś podwójne ościeżnice jak się robi w przypadku okien. Z tego co wiem podwójne ościeżnice okien są dobrym rozwiązaniem bo można więcej zajść na nie styropianem. Czy coś takiego można wykonać przy drzwiach wejściowych? Mam zostawiony chyba za duży (za wysoki) otwór pod drzwi wejściowe bo 245 x110 a drzwi mają z reguły wysokość 206-210cm, zgadza się? Jeśli odjąć na posadzkę i styro 15-17 cm (pod spodem jest piwnica) to i tak jest za dużo zostawione o jakieś 17-20 cm. Czy można tą przestrzeń jakoś docieplić xps albo właśnie dodatkową ościeżnicą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 25.09.2020 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2020 Oczywiście, że jest. Wygooglaj sobie profil drzwiowy XPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedert 25.09.2020 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2020 Ale to pewnie piszesz teraz od podwalinie z twardego xps. A mi chodzi też o boczne poszerzenia czy ocieplenia. Pamiętam jak przedstawiciel zaproponował coś takiego jakieś xps wokół ościeżnicy okien ale było to strasznie drogie i taniej wychodziło dać poszerzane ościeżnice na które zajdzie więcej styropianu. Zastanawiam się czy jest coś takiego w przypadku drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_nygma 25.09.2020 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2020 Kupujesz drzwi z ocieplanymi futrynami, ocieplając dom przyklejasz styropian z 1 cm na futrynę / tak jak przy oknach/ bardziej ocieplić się już nie da, skrzydło drzwiowe i tak jest cieńsze i ma mniejszą termoizolacyjność niż ściana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.09.2020 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2020 Czy można tą przestrzeń jakoś docieplić xps albo właśnie dodatkową ościeżnicą? W zależności od typu drzwi można dokupić odpowiednie poszerzenie. Drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busy_beaver 25.09.2020 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2020 Nie chciałbym by wyszło, że reklamuje firmę (bo nie mam w tym interesu), ale u mnie drzwi wejściowe (jak i okna) zamontowane są na takiej ramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts