arcuss89 25.09.2020 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2020 Przed położeniem nowych paneli chciałbym wyrównać krzywą posadzkę cementową. Myślę o użyciu zaprawy wyrównującej Cekol Zw-04. Czy to dobry wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo44 27.09.2020 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Nie wiem jakie masz krzywizny, ale cekol dobry jest do większych ubytków, zastanów się na wykewką np. ceresit czy webber. U siebie wylałem cn69 a potem szlifierką przejechałem i podłoga prawie jak lustro pod panale winylowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcuss89 27.09.2020 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Nierówności do 1-1,5cm. Zastanawiam się czy zaprawa będzie się trzymać tam gdzie będzie cieńsza niż 3mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.09.2020 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Nierówności do 1-1,5cm. Zastanawiam się czy zaprawa będzie się trzymać tam gdzie będzie cieńsza niż 3mm. Wyrównuj tam gdzie są naprawdę duże nierówności, potem wszystko zagruntuj i daj dobrej jakości podkład pod panele, nim wiele się wyrówna i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo44 29.09.2020 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Jeżeli zw04 to przy 3mm może się kruszyć zbyt grube ziarno, zaszpachluj te powyżej 1cm dziury cekolem a na mniejsze możesz użyć wylewki jako szpachli lub masy naprawczej. I jak kolega wyżej pisze to dobry podkład i gruntowanie przed i po. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doris9 03.10.2020 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2020 Jaką firmę paneli wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcuss89 04.10.2020 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2020 Jaki dobry podkład polecacie? Ekopłyta plus podkład 3mm z poliuretanu? Po wykonaniu zaprawy zagruntuję ją Cekolem DL-80. Nie wiem jednak czym do końca zagruntować podłogę przed wyrównywaniem. Na podłodze jest jakiś klej po płytach PCV, nie jest to raczej subit. Użyć grunt szczepny? Nie wybierałem jeszcze paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts