fantomek24 25.09.2020 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2020 Mam w planie, odświeżenie ścian malowanych ścian farbą białą 8lat temu. Pytanie czy, jest potrzeba gruntowania czy można malowac bezposrednio na biało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawiddur 26.09.2020 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2020 Po 8 latach to użyj mydła malarskiego, poprawki gipsem, szlif i malowanie. O ile wszystko się trzyma kupy i nie ma niespodzianek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 26.09.2020 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2020 Mam w planie, odświeżenie ścian malowanych ścian farbą białą 8lat temu. Pytanie czy, jest potrzeba gruntowania czy można malowac bezposrednio na biało? Tak jak pisał kolega wyżej, najpierw umyj ściany, potem ewentualne ubytki ja bym polecał gotowa masę szpachlowa a nie gipsem. Co do gruntowania to zależy jaką farba było malowane 8 lat temu, ale tak czy siak ja bym zagruntował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 30.09.2020 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 Szanowny Panie, Wszystko zależy od tego, w jakim stanie są ściany. Ewentualne ubytki można uzupełnić lekką masą naprawczą Acryl-Putz® LT22 Light. Jeżeli nie ma ubytków i pęknięć, to powierzchnię należy dokładnie umyć mydłem malarskim i delikatnie przeszlifować. Po wyschnięciu ściany rekomenduję zagruntować gruntem polimerowym Śnieżka Acryl-Putz® GU40. Grunt wzmocni podłoże, zmniejszy jego chłonność i zwiększy przyczepność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts