Wes82 27.09.2020 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Witam.Zakupiłem domek parterowy z kotłem na pelet.Ogrzewanie podłogowe w całym domu (8 sekcji) plus 4 grzejniki. (Łazienka i 3 sypialnie). Problem jest taki że nie działa ogrzewanie podłogowe. Na rotametrach wszędzie 0 i Po tygodniu grzania podłoga zimna. Grzejniki i woda użytkowa jest ok. Odpowietrzalem na rozdzielaczu dwoma odpowietrznikami... Próbowałem różnych ustawień pompy obiegowej. Z instrukcji nie bardzo wynika co ustawić. Załączam zdjęcia.Mam parę pytań? 1. Czy to ze pompa jest na powrocie jest ok?2. Czy obieg do bojlera nie powinien być przed zaworem 4 drogowym?3. Jak ustawić zawór 4 drogowy? Czy jest sens montować do niego silownik?4. Na w którym biegu powinna pracować ta pomarańczowa pompka?5. Rozdzilelacz: jakie ustawienie na pompce powinno być? Załączam film ze zdjęciami mojej instalacjihttps://youtu.be/nKZiu3UUDwM Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 28.09.2020 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2020 ad 1. Takad 2.Tak powinien.ad 3. Tak aby puszczał odpowiednia temp. na grzejniki, a po to jest siłownik aby tego ręcznie nie robić.ad 4. Na takim aby zapewniła odpowiednia temp. powrotu do kotła.ad 5. To nie tak powinno być wykonane. Ma być osobny rozdzielacz do grzejników i do podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 28.09.2020 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2020 Podłogówka do odpowietrzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts