Pacynka 20.11.2004 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2004 Jesteśmy dopiero na etapie dogadywania działki, a juz wertujemy projekty. W oko wpadł nam Mirów http://www.dom-projekt.pl/mirow.php. Wydaje nam się (okiem laika), że powinno sie go wybudować za rozsądne pieniądze. Zakres przeróbek byłby nastepujacy: garaż powiększony do dwustanowiskowego, okna garażowe przeniesione na elewacje ogrodową. Jest kilka pomysłów na zmianę wymiarów okien tarasowych, pomieszczenie nad garażem byłoby podzielone na garderobę i stryszek, a okna w tym pomieszczeniu tylko połaciowe - likwidacja tych ze ściany. Może macie jakies sugestie, uwagi? A moze jakaś inna propozycja o podobnym układzie funkcjonalnym i powierzchni? Może ktos się pokusi o toretyczny koszt wybudowania takiego domu? A może ktoś go wybudował? PozdrawiamP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 20.11.2004 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2004 moze skupie sie na brakach funkcjonalnych:- brak przejscia z garazu do domu. nie ma nawet dachu, aby przejsc nie moknąc- kuchnia- jadalnia - salon o pow. 26m2 to niestety mala kpina jak na dom(sprobuj wstawic stol jadalniany z krzeslami, a potem ulozyc tam jeszcze wypoczynek i tv)- garderoba w wiatrolapie moze masz to przemyslane, jak nie to pomysl jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.11.2004 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2004 przychylam się do opinii Roberta - salon z kuchnią o takiej powierzchni mam teraz w mieszkaniu blokowym i pomimo wstawienia mebli na wymiar jest mało miejsca.A może mogła byś zrobić kuchnię w miejscu sypialni na dole?Wtedy domek były całkiem fajny, bo bryła jest miła dla oka.Szkoda by mi było mieć miejsce na 2 samochody pod dachem, a taki mały salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 20.11.2004 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2004 No właśnie, minimalna kuchnia to ok.10 m., czyli na salon zostaje 16 m.- strasznie mało, jak w bloku. Najmniejsza sypialnia na górze / skosy/ też ciut minimalna.A może zwrócicie uwagę na inne projekty, z zewnątrz bryła jest ładna, widziałam kilka podobnych ale wewnątrz ciekawszych. Pomyślności Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mutin 08.11.2009 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Witam wszystkich. Przeglądając katalogi z projektami natknąłem sie na projekty firmy dom-projekt. Spodobała mi się seria Mirów. Ostatecznie skupiłem sie na wariancie Mirow 5 jednak jego powierzchnia jest stosunkowo duża. Niestety jest to efekt chęci posiadania pomieszczeń o sensownych rozmiarach. Dołączając sie do słów krytyki przedmówców sugeruje projekt mirow 3 lub 44 choć posiadają one stanowiska garażowe na jeden samochód. Czyżby mirów 5? We wszystkich tych projektach brakuje mi bezpośredniego przejścia z wiatrołapu do kuchni. Dodatkowo odgrodziłbym kawałkiem ściany kuchnie od jadalni tak aby nie bylo widać z salonu "pobojowiska" i nie czuć ewentualnej "spalenizny" Brak przejscia z garażu do domu jest duzym minusem. Przejscie z okiem ściennych na dachowe w pomieszczeniach takich jak garderoba czy stryszek moim zdaniem nie są dobrym pomysłem ze względu na funkcjonalność i koszty. Plusem jest łazienka z prysznicem na parterze oraz mila dla oka bryła. Jeśli mogę przy okazji prosić o słowa krytyki dla projektu mirów 5 będę wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micro-jr 27.02.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 biorę się za mirów 5 z małymi modyfikacjami (mam b. wąską działkę) 1) rezygnacja z wykusza w salonie 2) balkon nad salonem 3) rezygnacja z balkonu i lukarny z tyłu domu 4) przenoszę bramę garażową na szczyt 5) przenoszę spiżarnię w okolice kuchni. Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts