gorny7 27.09.2020 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Witamwykonuje przyłacze wody projekt itdMam w tej chwili taki problem , z tego co mówia Wodociągi od Marca zmwiniły sie jakieś przepisy w zwiazku zpoborem próbek wodyInsatalacja pociagnieta rura niebieska do domu na konću zamontowany kran. Niestety w tej chwili wodociagi przed zakopaniem w ogóle podłaczeniem węza badaja wodę która ma przepływać przez ten wąż Czyli w domu mam wąż a poza domem krąg weża który ja mam go napełnic woda zalac chlorem , pózniej go przepłukac , oni przyjezdzają , wtedy mam w niego jakimś sposobem wlewać wodę a oni na końcu pobiorą próbke . chory system1 zalałem wodą ze studni + chloryn sodu , przed pzryjazdem pzrepłujkane taa samą woda wynik (pepsi cola) jakieś bakterie Coli , cena próbki jeszcze nie placiłem podobno 300zł 2 drugie podejście wąz przxelany poprzez wąż ogrodowy ciagniety od sasiadów = próbka coli3 podejscie bedzie znowu chloryn i tym samym weżem z krqnu od sasiadów bedzie przelane do poboru Nie rozumeim tego przepisu nie posiadam wody ,po to sie składa o wode żeby ją miećjak to wykonać wąż 40mm wąż ogrodowy od siąsiada 1/2 samo nalewanie w pełny wąż 40 m fi40 wygląda tak że rekę zaciskam w kołó węza tego 1/2 żeby nie szła fontannna, ale jest cięzko z drugiej strony ktos odkręca kran w budynku (trzeba miec z dwie osoby) i woda leci w węża , juz przy nalewaniu nie podoba sie ze mam gołe rece musiałem właozyc rekawice , nie podoba sie ze wode próbuje wlewac weżem ogrodowym , bo może mieć bakterie. jak to u was wygląda? bo ma zamiar złozyć jak próbka nie wyjdzie wniosek do nich żeby sami przygotowali wąż pobrali pozytywna próbke na budowie gdzie nie ma wody , nie bedę tego robił w nieskończoność, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 01.10.2020 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2020 Sorry, ale o ile zrozumiałem Twój post, to jakiś chory pomysł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorny7 01.10.2020 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2020 W miniony wtorek druga próbka do badania - 3 wizyta Waz podłaczony do wody os sasiada króćcem. kupiłem Chloryn Sodu 5l około 50 zł bo tym sie chloruje w sobote i niedzile wlałem 3 litry do weza i płukałem woda (wą fi 40 40m z wyliczęn zawiera około 50litrów wody). We wtorek jak pobierali najpierw woda leciała 20-30minut temp. wody 17st , w badaniu chloru przy kranie okazało sie ze juz go nie ma . Mówie ze jak leciało 30 minut to sie wypłukała woda z chlorem.Wodociagi a właściwie laboratorium m,ówi ze moze byc w wezu od sosiada jakieś bakterie itpMówił że do innego gościa co ma wąż jakiś przemysłowy fi 100 to juz 5 czy 6 razy byliCzekam na wynik - jak negatywny pisze pismo zeby sami wyczyścili zalali i pobrali bo ja nie bedę się bawił w kotka i myszke placił coś koło 200zł za próbke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorny7 25.11.2020 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2020 te drugie podejście się udało koszt dwie próbki 540zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts