zoomclub 27.09.2020 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Mam takie pytanie, otóż: Na mojej działce równolegle do ogrodzenia sąsiada idzie rura wodna na głębokości ok 1,30m (znajduje się ok 2m nad ogrodzeniem). Gdybym ciągnął sobie media (prąd i gaz) prostopadle (tak żebym przecinał tą wodę i szedł dalej w górę potem) to w jakiej odległości muszę zaplanować skrzynki prądu i gazu tak żeby się wyrobić jak najbliżej ogrodzenia (już na mojej działce), a żeby nie kolidowały ze sobą prąd, gaz i woda? Jakie muszą być odległości od siebie skrzynek prądu i gazu względem siebie i względem wody? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 27.09.2020 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Do przyłącza wody, prądu i gazu musisz mieć projekt i to już rola projektanta aby zachować odpowiednie odległości gdzie będzie usytuowane przyłącze (skrzynka).Obecnie skrzynki są montowane w granicy lub przed tak aby był swobodny dostęp do skrzynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts