julkawrocław 20.11.2004 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2004 Czesć ma ktoś może jakiś wzór pisma jak to zrobić w sposób formalny.Firma nie dotrzymała już 3-ego terminu wykonania,a otrzymała zaliczkę 5000 pln.Moja cierpliwość dobiegła końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 25.11.2004 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2004 Czesć ma ktoś może jakiś wzór pisma jak to zrobić w sposób formalny.Firma nie dotrzymała już 3-ego terminu wykonania,a otrzymała zaliczkę 5000 pln.Moja cierpliwość dobiegła końca Witaj Julka !Nie chcę Cię martwić ale sądzisz, że teraz, jak już dałaś w łapy pieniądze, uda Ci się zawrzeć umowę pisemną? Podejrzany to typ - zainkasował taką kasę i zwodzi Cię terminami. Na przyszłość musisz przestrzegać jednej kardynalnej zasady - żadnych zaliczek ! Niech pilnują i chodzą za Tobą, a wszystko będzie dobrze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi2 25.11.2004 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2004 Czesć ma ktoś może jakiś wzór pisma jak to zrobić w sposób formalny.Firma nie dotrzymała już 3-ego terminu wykonania,a otrzymała zaliczkę 5000 pln.Moja cierpliwość dobiegła końca mam, niestety już to przerabiałem. najpierw wysyłasz/wręczasz wezwanie do wykonania umowy, w którym okreslasz REALNY (min 1 tydzień, nie możesz mu dac np 2 dni) termin na dokończenie umowy, potem masz prawo odstąpić. Ze względów dowodowych wskazane jest aby te pisma wręczyć wykonawcy przy świadkach, idealnie za pokwitowaniem na kopii a nie np. wysyłać poleconym. podaj maila to Ci wyślę wzory pozdrawiam zbyszek obys miała więcej szczęscia z uczciwością niż solidnością wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts