Zbyszko.O 27.09.2020 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Nadszedł czas na wybór okien aby stan prawie (bo bez bramy garażowej i finalnych drzwi wejściowych) surowy zamknięty stał się faktem. Myślałem że pójdzie łatwo, wchodzę kolor wybrany i już, ale wcale nie jest tak łatwo. Wychodzisz do jednego salonu słyszysz że te okna są super bo Veka jest super, Salamander i Schuco, Rehau są be. Wchodzisz do innego salonu i Salamander jest super pozostałe są do niczego bo Panie krzywią się, itp. Normalnie ile okien, profili tyle opinii. Mam do zakupu okna tzw. zwykłe jak i HS i Psk. Kolor będzie obustronnie orzech ale co i u kogo kupić? Byłem u: Oknoplast i patrzyłem na Winergetic Standard na Vece. MS okna i przymierzałem się do MSline+ MD na Salamander, W punkcie Eurololor na Veka Vigo 82 lub na Rehau, tu jeszcze proponowali jakaś super ciepłą ramkę pakietu szybowego z uszczelki z jakiejś szarej gumy. Alsecco na profilu Knipping KN3, Lokalna fabryka Abm Jedraszek proponuje na Veka Softline 82 MD. Czekam jeszcze na ofertę od Wiśniowskiego na Vece. A poza tym co do montażu to jedni polecają ciepłe parapety, taśmy itp. a drudzy mówią że to strata pieniędzy. Jedni mają ekipę montażową "swoją" a inni mówią że lepiej zrobi to podwykonawca z którym od lat współpracują. A myślałem że trudno będzie wybrać kolor niż okna a jednak nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.09.2020 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2020 Ja zawsze odrzucam punkty, które mówią źle o innych. To bardzo nieeleganckie, można przyjąć że będą robić wszystko byleby się wcisnąć ze swoją ofertą, na którą pewnie nie mają dość mocnych atutów. Odrzuciłbym też tych, którzy mówią o stracie pieniędzy wydanych na prawidłowy montaż. Tzn tu pewnie nie mijają się z prawdą, bo zapewne nie potrafią tego zrobić dobrze a wtedy to faktycznie niepotrzebny wydatek. Ciepła ramka - po prostu wypada! Ekipa montażowa: wystarczy by była dobra. Nie odrzucaj od razu ofert z najwyższą ceną. Zapytaj co w niej uwzględnili. Dowiesz się wtedy czego nie uwzględnili inni (np. podwaliny pod okna balkonowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts