Szfymen 28.09.2020 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2020 (edytowane) Witam, mam wstępna rezerwację na ostatni, skrajny segment (2 bliźniaki, każdy podzielony na 2 segmenty). Martwi mnie ścianą łącza mnie z sąsiadem, według projektu jest to: 1,5 cm tynk 24 cm bloczki silikatowe 1,5 cm tynk. Obawiam się o akustykę w domu. Czy jest to wystarczająca ściana, aby nie słyszeć rozmów/telewizora sąsiada ? Czy dodatkowa izolacja np. wełną mineralna lub SIMFOFIT i na to płyta G/K zapewni w pełni komfort akustyczny ? Czytałem kilka postów na forum i znalazłem kilka osób narzekających na taką ścianę. Niestety jestem osobą dość wrażliwą na akustykę i chciałbym uniknąć słuchania rozmów sąsiada czy po prostu jego telewizji. Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 28 Września 2020 przez Szfymen Dodanie nazwy bloku w tytule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal3net 28.09.2020 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2020 Silka 24 cm pelna jest dobrym izolatorem akuatycznym i jesli nie podzirawicie scian to powinno byc w miare dobrze.A stropy sa tam wylewane razem i oddzielnie dla poszczegolnych domow? Z tego co widze to raczej jako jeden dla wszystkich i to predzej bedzie zrodlem halasu, nie rozmowy i telewizor a tupanie u sasiadow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szfymen 28.09.2020 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2020 Dzięki za odpowiedź, trochę nie wiem jak to sprawdzić. Chodzi o prawy skrajny segment. Wrzucę skan projektu: Dzięki za pomoc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal3net 28.09.2020 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2020 Z tego co widze to Ty i sasiad macie jeden strop i to moze jakies halasy dac. Silka 24 cm powinna byc dobra, ja mam w bloku 18 cm i nie slychac sasiadow. Chyba ze ktos wkuje jakies rury w sciane to juz moze pogorszyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szfymen 28.09.2020 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2020 Teraz dopiero zauważyłem ale na projekcie jest napisane Silkat a w dokumentacji technicznej beton komórkowy. Na budowie również są palety z betonem komórkowym, czy to znacząca różnica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 28.09.2020 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2020 Niewielka. W obu przypadkach będziesz słyszał każdy oddech sąsiada, nie mówiąc o krokach, lub nie daj Bosheee, jakimś larmie. Będziesz po prostu z sąsiadem żył jak z domownikiem. Będziesz wiedział o nim wszystko. Trzeba być tego świadomym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts