Marcin Żewuski 28.09.2020 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2020 Cześć wszystkim Niedawno zakupiłem sprzęt od SolarEdge Ltd. i firma zapewniała mnie, że otrzymam gwarancję 25 lat na ich produkty: inwentory i falowniki. Po pewnym czasie miałem inspekcję od SolarEdge Ltd. i rozpoczeli procedurę odbierania gwarancji na podstawie nieprzejrzystych dla mnie zasad. Czy ktoś ma na forum podobny problem. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 28.09.2020 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2020 Piszesz zbyt ogólnikowo kupiłeś sprzęt od SolarEdge czy od firmy która zamontowała Ci fotowoltaikę? I skąd inspekcja z SE na podstawie czego sobie wpadli na inspekcję? Nieprzejrzyste zasady gwarancji znaczy jakie? Przytoczysz jakieś konkrety ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 28.09.2020 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2020 Niedawno zakupiłem sprzęt od SolarEdge Ltd. i firma zapewniała mnie, że otrzymam gwarancję 25 lat na ich produkty: inwentory i falowniki. Po pewnym czasie miałem inspekcję od SolarEdge Ltd. i rozpoczeli procedurę odbierania gwarancji na podstawie nieprzejrzystych dla mnie zasad. Czy ktoś ma na forum podobny problem. Czyli, żebym dobrze zrozumiał: kupiłeś sam sprzęt SE, nie zapoznałeś się z warunkami gwarancji SE i sam wykonałeś instalację? Wydaje się to oczywiste, ale czy mimo, że nie zapoznałeś się z warunkami gwarancji, spełniłeś wymagania SE dotyczące montażu? Bo jeśli nie, to trochę od d... strony się zabrałeś za temat. To może zacznijmy od podstaw: czy SE Designer zweryfikował Twoją instalację? Tzn czy "przepuścił" ją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 28.09.2020 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2020 czy SE Designer zweryfikował Twoją instalację? Tzn czy "przepuścił" ją? Widział ją na zdjęciu project manager, a kobita z działu HR mówiła jak ma to spiąć w całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 30.09.2020 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 Dlatego zawsze niestety trzeba sprawdzać czy firma na pewno jest autoryzowana przez producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 30.09.2020 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 Dlatego zawsze niestety trzeba sprawdzać czy firma na pewno jest autoryzowana przez producenta Jeśli autor posta sam zamontował instalację, to na 99% nie chodzi o żadną autoryzację. Poza tym, nie raz nie dwa były przypadki, że firma instalowała SE, ale niezgodnie z warunkami producenta. Jak ktoś nie zna specyfiki systemu, to czy to będzie użytkownik instalacji czy firma, w obydwu przypadkach może skończyć się jak w temacie. Fakt, w drugim przypadku można ubiegać się o naprawienie szkody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts