Lego87 29.09.2020 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Witam wszystkich. Robię remont u teściów. Zabudowałem korytarz na którym jest kilka futryn z drzwiami płytami GK. Wymieniane na nowe będą tylko skrzydła drzwiowe. Macie pomysł jak obrobić futryny w estetyczny sposób? Myślałem o ćwierćwałkach dociętych do kąta i klejonych pomiędzy futryną, a półnarożnikiem. Futryny i ćwierćwałki byłyby pomalowane docelowo pod kolor skrzydeł drzwiowych. Macie jakieś inne sugestie? Załączam dwa zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 30.09.2020 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 Najlepiej wyglądają gdy płytę dokręci się do futryny-tak jakby drzwi i styk tej płyty i tej że ściany wykończy się szerokim narożnikiem do GK. To moja propozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lego87 30.09.2020 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 Dzięki za pomysł. Na tym korytarzu są też drzwi otwierane do środka korytarza i jeżeli dobrze zrozumiałem, takie rozwiązanie w tym przypadku nie jest możliwe. Chciałbym, żeby wszystkie futryny były obrobione w ten sam sposób. Wieczorem postaram się zamieścić zdjęcie z drzwiami otwieranymi do środka korytarza, żeby to zobrazować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 30.09.2020 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 Dzięki za pomysł. Na tym korytarzu są też drzwi otwierane do środka korytarza i jeżeli dobrze zrozumiałem, takie rozwiązanie w tym przypadku nie jest możliwe. Domyślam się, że są to drzwi do WC i salonu - tak je wtedy obrabia się inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lego87 30.09.2020 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 Domyślam się, że są to drzwi do WC i salonu - tak je wtedy obrabia się inaczej. Drzwi do łazienki, do kotłowni i do pomieszczenia gospodarczego pod schodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts