d4r0 02.10.2020 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2020 Witam, Stoi przede mną wyzwanie remontu mieszkania w 120 letniej kamienicy. Niektóre ściany są prawdopodobnie wykonane z desek, następnie jest położona słoma i na to bardzo miękkie tynki (bez problemu można skrobać śrubokrętem do dechy). Pytanie - co z tym robić żeby posłużyło przez lata ? Kłaść tynk gipsowy typu Knauf Goldband na siatkę i malować ? Czy może lepiej przykleić do tego płyty GK ? Z góry dzięki za wszelkie rady, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 06.10.2020 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 A nie lepiej zamiast kleić płyty, to zrobić je na profilach i uzupełnić wnęki cieniutką warstwą wełny? Ściany w takim przypadku będziesz mógł zrobić proste, minusem będzie to, że pomieszczenie z każdej strony Ci o kilka cm zmaleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karmelowa 21.10.2020 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2020 (edytowane) Spotkaliśmy się z podobnym wyzwaniem podczas remontu domu, ale chodziło o "wylewkę". Była tam dziwna mieszanka słomy, gliny itp. - jako wzmocnienie sufitu chyba. U nas zostało to wyczyszczone i położona została płyta OSB, dzięki czemu jest to stabilne rozwiązanie. Nie jestem ekspretem, ale wydaje mi się, że lepiej byłoby zrobić tak jak pisze Saskian - zabudowa gk na profilach (również w ten sposób robiliśmy ścianki działowe. W Warszawie mam sprawdzoną ekipę do takich prac - firma ostatnio robili nam remont mieszkania. Bardzo dobrzy fachowcy. Edytowane 21 Października 2020 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts