zelik20 02.10.2020 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2020 Witam.Proszę o informację posiadaczy oraz instalatorów pomp ciepła czy kwota 50 tys. zł za montaż pompy ciepła Mitsubishi Zubadan 10kW wraz z zamontowanym w jednostce wewnętrznej zbiornika 300 l na Cwu to kwota normalna czy wygórowana?W cenie zawiera się urządzenie 10kW na gaz R32, jednostka wew. ze zbiornikiem 300l bufor 200l z racji posiadanego mieszanego ogrzewania(podłogówka+grzejniki) oraz niezbędna armatura do wpięcia w instalację co i cwu. Druga oferta to 46 tys ale bez zbiornika wbudowanego a ze zbiornikiem zewnętrznym CWU 300l Galmet. Przewagą pierwszej oferty jest to że zbiornik CWU jest z nierdzewki natomiast Galmet to emalia.Pozdrawiam i czekam na sugestje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 02.10.2020 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2020 Ja sie nie wypowiadam bo dla mnie 25tys za pompe i 25tys za znaczek mitsu to za dużo szczególnie za znaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 02.10.2020 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2020 Wpisując się w retorykę kolegi j.w.: "tak coś czułem, że na te powietrzne PC to mnie nie stać".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 02.10.2020 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2020 Ogarnięty instalator ma 50% rabatu od oficjalnego cennika.Zobacz sobie ile ta pompa kosztuje cennikowo, to mniej więcej będziesz wiedział ile kosztuje reszta.Niemniej powyżej 35 tys za taki zestaw to już lekka przesada,a 50 tys... podeślij mi w prywatnej wiadomości który z lokalnych instalatorów tak się ceni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts