fafula 03.10.2020 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2020 (edytowane) Witam wszystkich,Co szanowne grono forumowiczów mogłoby podpowiedzieć w kwestii poddasza, które zostało wykonane: deska-wełna-deska-papa-blacha. Niestety zimą zimno, a latem gorąco.Zastanawiałem się nad pianą ale nie wiem czy to dobry do końca pomysł. Edytowane 10 Października 2020 przez fafula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafula 03.10.2020 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2020 Myślę że +-15/20 cm tej wełny będzie - oczywiście zakładana była jakieś 20 lat temu. Bez zrywki desek się nie obejdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 06.10.2020 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 zerwij deski i dołóż ruszt pod gk lub boazerie. W chwili obencje same krokwie sa dużymi mostkami termicznymi. Jeżeli masz 15-20cm to dobrze byłoby dołożyć conajmniej 10-15cm izolacji , oczywiście po sprawdzeniu stanu izolacji istniejącej. Jako materiał proponowałbym Ci toprock Super o lambdzie 0,035 W/mK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaszP66 06.10.2020 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Po zerwaniu deskowania zrób proszę zdjęcia istniejącej izolacji i wstaw na forum dla potomnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafula 07.10.2020 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2020 Po zerwaniu deskowania zrób proszę zdjęcia istniejącej izolacji i wstaw na forum dla potomnych. Na razie to na samą myśl o zrywce, odechciewa mi się tam iść, a co dopiero zdjęcia robić Liczyłem, że będzie jakaś mniej inwazyjna metoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blitzkrieg 08.10.2020 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2020 (edytowane) Na razie to na samą myśl o zrywce, odechciewa mi się tam iść, a co dopiero zdjęcia robić Liczyłem, że będzie jakaś mniej inwazyjna metoda. Zawsze możesz od środka dać płyty PIR, jeśli nie chcesz zrywać i wykończysz to raz jeszcze. Minus cena. Nie było jeszcze słowa o wdmuchiwaniu granulatu, tylko czy jest gdzie. Po opisie zakładam, że nie. Choć koniec końców zawsze można coś wymyślić Ja na budowie non-stop myślę, jak poprawić po tym ostatnim, który spierd.... <3 Edytowane 8 Października 2020 przez blitzkrieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts