Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bardzo słaby beton b25

Oszukany1357

Recommended Posts

• Odpowiedzi 104
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tego z lakierem specjalnie nie rysowałem. Ogolnie lakier się ściera, to taki pic na wode. nie tarłem tego gwoździem jeszcze. Bo kurna wydałem na to dużo tysięcy złotych.

Więc czego oczekujesz? Wiesz co? Na początku Ci współczułem ale teraz widzę że Ty tu przyszedłeś sie użalać i oczerniać gościa a po prawdzie może być tak że wszystko jest ok wobec tego co teraz napisałeś a ja pogrubiłem.

Sprecyzuje jeszcze. Na miejscu był zapewne mąż właścicielki. Tak sobie prowadzą ten biznes. Jako właściciel w papierach jest kobieta.

Więc był czy nie był? Zaczynasz za dużo kręcić bo wychodzi na to że Ciebie też zapewne nie było gdy wylewali beton.

A tak na marginesie to co ma do rzeczy kto jest właścicielem betoniarni, to żaden argument.

Tak użalam się bo nie wiem co robić. Zobaczyłem na stronie firmy ze właścicielem jest kobieta i to tutaj napisałem. Po gotowej posadzce nie tarłem gwoździem tylko po wylanym na boku kawałku betonu z tej samej gruchy. Byłem przy zalewaniu... Widzę jak coś upadnie na gotową posadzkę ze sie robią głębokie odpryski. Wszystko jest do zbadania.

Tak użalam się bo nie wiem co robić. Zobaczyłem na stronie firmy ze właścicielem jest kobieta i to tutaj napisałem. Po gotowej posadzce nie tarłem gwoździem tylko po wylanym na boku kawałku betonu z tej samej gruchy. Byłem przy zalewaniu... Widzę jak coś upadnie na gotową posadzkę ze sie robią głębokie odpryski. Wszystko jest do zbadania.

Ja mam w garażu i gospodarczym wylana posadzkę z betonu B 15 i jest ok, jedynym zabiegiem jakim zrobiłem dla tej posadzki to go zagruntowałem a raczej "zalałem" uni gruntem po to aby wzmocnić posadzkę. Użytkuję te pomieszczenia dość intensywnie od ładnego czasu i nic sie niepokojącego z nią dzieje.

Odpryski czy rysy jeżeli powstaną to jest wina tej powłoki która zrobiłeś a winna jest to że za szybko ja zrobiłeś bo beton jeszcze dobrze nie wysechł a Ty ta wilgoć zamknąłeś w nim.

Tak wiele dni, tak wiele lat, czas nas uczy pokory :), zrobiłem 2 filmy. Czekam na krytykę od fachowców. 2 filmy obejrzyjcie.

https://youtu.be/1JiUc6ubVqM

https://youtu.be/tCz-htuZafs

Po oglądnięciu pierwszego filmiku nie widzę aby to był slaby beton. Wg mnie to Twoja nadwrażliwość.

Co do drugiego filmiku to narożniki, krawędzie są najsłabszym miejscem więc żadne dziwy.

Oczywiście że można to użytkować ale w moim zamiarze było zrobienie posadzki na lata. Proszę oceniać beton.

I będziesz miał ją na lata a nawet i na wieki, na pewno Ciebie ona przeżyje. Co do oceny betonu, no cóż jasnowidzem nie jestem więc beton jak beton, o ocenie jakości betonu było pisane wyżej, na oko to chłop w szpitalu umarł więc nikt Ci tu nie powie na oko jaki masz beton.

Henrykow, szanuje ze masz taką wylewkę. Ja wydałem dużo kasy żeby było święte. Jak się tanio zrobi to i sie nie ma dużych wymagań. Po to skuwałem stare, wywalałem ziemię żeby wszystko zrobić jak należy, chudziak, styropian i wylewka docelowa b25. Może zrobię następny filmik jak rozwalam całą tę płytę betonu. Wiadomo że na oko kie jest pewne, w laboratorium będzie pewne na 100%. Pan henrykow ma u siebie b15 i jest zadowolony ok. Kto inny ma ubitą ziemię i też jest zadowolony.