Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bardzo słaby beton b25

Oszukany1357

Recommended Posts

• Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak użalam się bo nie wiem co robić. Zobaczyłem na stronie firmy ze właścicielem jest kobieta i to tutaj napisałem. Po gotowej posadzce nie tarłem gwoździem tylko po wylanym na boku kawałku betonu z tej samej gruchy. Byłem przy zalewaniu... Widzę jak coś upadnie na gotową posadzkę ze sie robią głębokie odpryski. Wszystko jest do zbadania.

Henrykow, szanuje ze masz taką wylewkę. Ja wydałem dużo kasy żeby było święte. Jak się tanio zrobi to i sie nie ma dużych wymagań. Po to skuwałem stare, wywalałem ziemię żeby wszystko zrobić jak należy, chudziak, styropian i wylewka docelowa b25. Może zrobię następny filmik jak rozwalam całą tę płytę betonu. Wiadomo że na oko kie jest pewne, w laboratorium będzie pewne na 100%. Pan henrykow ma u siebie b15 i jest zadowolony ok. Kto inny ma ubitą ziemię i też jest zadowolony.

Byłem obok. Zadwonilem do betoniarni że beton wygląda na nie taki jak zamawiany. Co byś zrobił, kupa betonu na środku schnie, co wtedy zrobiłby henrykow? Beton się nie zwraca od tak.

Trzeba było zrobić próbki kontrolne do przyszłego badania.

Wiedziałeś że "beton wygląda na nie taki jak zamawiany" i nic konkretnego wtedy nie zrobiłeś.

Na jakie podstawie twierdziłeś, że beton jest zły?

Na oko wiedziałeś i pozwoliłeś na dalsze prace?

Masz proste i tanie badanie młotkiem Schmidta i nie wykonujesz tego.