zori87 04.10.2020 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2020 Witam przymierzam się do remontu i postanowiłem usunąć rurę z gazem w mieszkaniu ( w bloku) rura biegnie do kuchni , a z kuchni do łazienki, i tą w łazience chce usunąć na wysokości kuchni Wg nowego prawa budowlanego 2020 nie potrzebuję pozwolenia na PRZEBUDOWĘ RUR GAZUdo 0,5 Bara a mam 0,1 Bara ( a jeszcze niedawno tak, bo nie był to remont, a przebudowa) czyli jak to jest w praktyce ? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.10.2020 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2020 Piszesz pismo do zarządcy budynku z informacją, iż w pomieszczeniu (łazienki) zlikwidowałeś odbiornik gazu. W celu prawidłowego zabezpieczenia pozostałej czynnej instalacji wewnętrznej wzywasz do zabezpieczenia w miejscu rozgałęzienia odpowiednią zaślepka i kontroli szczelności tak zabezpieczonej instalacji.Po określonym czasie przyjdzie albo technik, gazownicy z rejonu i wykonają usługę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gocha68 05.10.2020 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2020 City u mojej matki to kosztowało ok 120 zł netto zapewne dałoby się to załatwić za flaszkę i kontakt z 992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.10.2020 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2020 Może i tak, tyle kosztować , ale czy nie najważniejsze jest bezpieczeństwo? Ma to zrobić ktoś kto posiada wiedzę i uprawnienia - zrobi to dobrze i zapewne pozostawi jakiś papierek by w przyszłości nikt się nie doczepił.Coś piźnie, dupnie i "komisja" stwierdzi, że przez nieuprawnione prace przy instalacji:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts