Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nie leci woda z deszczownicy- bateria termostatyczna

waka

Recommended Posts

Cześć.

Hydraulik zamontował mi baterie termostatyczną z deszczownicą i mam pewien problem.

Woda ze słuchawki prysznicowej leci ok, natomiast po wciśnięciu przycisku przełączenia na deszczownicę kompletnie nic nie leci. W czym może tkwić problem? Na razie nie mam jeszcze ciepłej wody. Czy przez to może woda nie dostawać się do deszczownicy? Czy nie jest to z tym związane?

Bateria to Roca Mike Black.

Pozdrawiam

Rea Mike Black

Wszystko jest ok, jak podgrzejesz baterię to zawór puści - jest nowy i "mieszek z parafiną" baterii termostatycznej zablokował wypływ wody. Niekiedy tak się zdarza, że jak bateria nowa - to trzeba mieć wodę ciepłą i zimną.

Na próbę możesz podgrzać lewą stronę baterii suszarką do włosów- zawór powinien zadziałać. :cool:

Cześć.

Hydraulik zamontował mi baterie termostatyczną z deszczownicą i mam pewien problem.

Woda ze słuchawki prysznicowej leci ok, natomiast po wciśnięciu przycisku przełączenia na deszczownicę kompletnie nic nie leci. W czym może tkwić problem? Na razie nie mam jeszcze ciepłej wody. Czy przez to może woda nie dostawać się do deszczownicy? Czy nie jest to z tym związane?

Bateria to Roca Mike Black.

Pozdrawiam

Być może woda nie przepływa , bo zatkane jest sitko . Jeżeli nie , to uszkodzenie fabryczne . Tej baterii nie da się niewłaściwie zamontować . Również nie zareaguje pozytywnie na podgrzewanie .