mopimi 09.03.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Witam Zamiany jakie ja dokonałam to: - przeniosłam taras na tył domu, a tym samym zrobiłam wyjście na tylnej ścianie domu - przesunełam komin w kotłowni - na górze zlikwidowałam wszystkie okna połaciowe (wg architekta świtała jets wystarczająco dużo - zlikwidowałam łazienkę w sypialni i zrobie tam garderobę - zlikwidowałam też balkon w sypialni No i to chyba wszystkie większe zmiany w naszym projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mopimi 09.03.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Na jakim etapie jesteście z budową, gdzie zamierzacie sie budowac?My budujemy sie w okolicach Wrocławia i jak na razie:- szukamy ekipy- szukamy kredytu, chociaż juz wypełniamy wniosek do mbank- wstępnie mamy kierownika- robimy rozeznanie w cnach materiałów.Pozdrawiam[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bul 31.03.2006 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 naprawdę nikt nie buduje tego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bul 04.04.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Jakoś przegapiłem te odpowiedzi, dlatego tak późno się odzywam. Budujemy się w okolicy Kamiennej Góry (Dolny Śląsk). Czekam na pozowlenie na budowę (co będzie opóźnione przez procedurę z N2000). Mam ekipę na wykonanie stanu surowego otwartego, wiem ile za materiały do "zera", zamawiam więźbę i dechy na podłogę, drewno na schody i parapety. Po kredyt w okolicy czerwca.Zmieniłem:1) Kominek centralnie po osi na środek wejścia do salonu ( w związku z tym zmiany na poddaszu)2) Zamiast łazienki przy sypialni -suszarnia. W tym pomieszeniu dodatkowe okno połaciowe - pojedynacze.Wszędzie tam gdzie były podwójne będa pojedyncze, czyli cztery.3)Kosmetyczne przeróbki w garażu zwiazane z koniecznością umieszcenia hydroforu - zasilenie woda inaczej jak w projekcie.4)Zmiany w konstrukcji dachu, projektent twierdził, że tam gdzie lukarna może się lekko ugiąć, bo nie ma podparcia (to zostało rozwiązane).Dlatego jeden podciąg na parterze został przeliczony i wzmocniony.Nie wiem do końca czy te wszystkie wzmocnienia są efektem przeliczeń, czy tez ogólnopolskiej fobii zawalania się dachów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mopimi 04.04.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 1) szybki jesteś w zamiawianiu parpetów i dech na podłogę, masz jakieś namiary na tani materiał, może ja też sie załapię , więźbę gdzie zamawiasz? 2) ja jestem po kolejne rozmowie z ekipą, ta za stan surowy otwarty chce 23500, negocjacje w toku; 3) jeśli chodzi o konstrukcję dachu, to nasz architekt nic nie wspominał, ale zaczęło mnie to interesowac i chyba go znowu nawiedzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bul 05.04.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 U mnie robocizna do stanu surowego otwartego wyniesie 20 tys. Więźbę zamawiam po 620 zł/m3 netto, w tym jest namaczanie, składowanie w tartaku do jesieni i transport na plac budowy. Nie wiem czy to dobra cena bo rozeznałem tylko 3 tartaki. Z drugiej strony słyszałem, że należy uważać na drewno proponowane po 530 zł/m3, właśnie na DŚ. Podobno to wywroty, które troche poleżały. Więźbę zamówię w Jaczkowie.Z czego budujesz fundament i ściany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mopimi 05.04.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 My dzisiaj mamy kolejną rozmowę z kolejną ekipą, jeśli chodzi o fundamenty to: ławy lane z gruchy + bloczki betonowe. Natomiast w przypadku ścian na czele jest silka teodory 18, ale jedni tu odradzają, drudzy polecają i bądź tu mądry. Strop miał byc terriva karamzytobeton, teraz doszła silka lub ytong. Na czym skończymy tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bul 11.04.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Kiedy startujecie z Waszymi Milami? Ja po świętach robię makroniwelację, co oznacza po prostu zepchnięcie niezłej górki za niezłe pieniądze. Szczęśliwi ci co z płaskiego. No a potem wykopu pod media ( około 70 mb kanalizy i 120 wody) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mopimi 22.04.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 my już zaczęliśmy, mamy zebrany humus, a w środę wchodzi ekipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bul 04.05.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Mam już wodę (110 mb) i kanalizę około (60 mb)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mopimi 08.05.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 A my już mamy połowe ścian funadomentowych i w końcu cos widać, tylko domek wydaje sie strasznie mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśkaszymon2003 23.05.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 witam-a my kupiliśmy ten projekt-i wlasnie jesteśmy na etapie wszelkich " zasr..." pozwoleń- - CZY MOŻECIE UMIECIĆ ZDJĘCIA SWOICH POCZĄTKÓW BUDOWY-BYŁOBY SUPER JAK BEDĘ JUZ COS MIAŁA TO TEZ COŚ ZAPODAM-u mnie sa takie zmiany łazienka na pietrze zamieniona na sypialnie i to na razie wsio-jak byście mieli jakieś propozycje udogodnienia to piszcie-pozdrawiam-aśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mopimi 23.05.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 My też zlikwidowaliśmy łazienkę w sypialni, a oprócz tego jeden balkon i przenieśliśmy wyjście na taras na tylnią ścianę domu. Zastanawiam sie tylko co zrobić z pomieszczeniem gospodarczym przy kuchni i jakie schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśkaszymon2003 24.05.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 witam-ale wyjscie jako wogóle jedno do wchodzenia z wiatrolapem?-w którym miejscu? bo ja bedę miała ustawienie domu takie, że wejscie bedzie od południa-taras od zachodu-a co ze schodami? chcesz gdzieś indziej?-a co oknami na górze cos zmieniałeś?? masz jakieś juz fotki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bul 30.05.2006 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Mam już (dopiero) ławy. Myśle ,że nie będzie to całkiem mały dom. Tylko ten garaż, dopiero teraz widzę ,ze ciasnota straszna.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mopimi 08.06.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Słyszałam, że domek normalne wymiary będzie miał dobpiero jak wstawi sie okna, my w przyszłym tygodniu zaczynamy ściany:). W garażu zrobilismy sobie kanał. teraz szukamy jeszcze kogoś do dachu, niby ktoś już jest, ale ja wole jeszcze poszukać. Scody będe mała normalnie, ale jakoś nie mogę ich sobie wyobrazić, okna w dachu wszystkie wywaliłam, w sypialni jedno dodałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bul 11.08.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Kończe ścianki szczytowe i za trochę dach. Jeżeli chodzi o funkcjonalność to u mnie rewolucja. Tam gdzie był zaprojektowany garaż bedzie kuchnia z jadalnią - po lecam takie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel.p 18.08.2006 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 czy ktos budował MILE z pracowni Archipelag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Imar 31.08.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Witam, kupiłem projekt Mila z Archipelagu i jestem na etapie pozwolenia na budowe. Dom bedzie stał koło Jawora niedaleko Kamiennej Góry . Bul czy bede mógł przyjechać na Twoja budowę i zobaczyć jak to wyglada ? Tutaj link do zdjecia mojej dzialki i domku, troche zla perspektywa ale juz cos widac http://www.ratsquare.com/wiz.jpg pozdrawiam Imar http://www.ratsquare.com/wiz.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśkaszymon2003 31.08.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 witam-w pażdzierniku zaczynamy/hurra/:) fundamenty - ale się cieszę!! BUL - MOŻE JAKIES ZDJĘCIA Z BUDOWY-JESTEŚ PIERWSZY, KTÓRY Z "MILĄ" ZASZEDŁ JUZ TAK DALEKO/ GURU PROJEKTU MILA /-JAKIEŚ MOŻE REFLEKSJE-POMYSŁY PRZY BUDOWIE-NAPISZ COŚ PLIZ NO I TE ZDJĘCIA FENKS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts