mojer 06.10.2020 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Witam Jako że jestem przed stawianiem ścian działowych mam do forumowiczów pytanie. Planuję zmniejszyć kotłownie do wymiarów 4,10x1,35. W pomieszczeniu planuję umieścić pompę Fujitsu Waterstage 8kw, zbiornik CWU 300l, osprzęt potrzebny do pracy ogrzewania podłogowego oraz rekuperator kcx-300. Boję się czy te 1,35m szerokości pozwoli na w miarę swobodny dostęp do urządzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 06.10.2020 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Witam Jako że jestem przed stawianiem ścian działowych mam do forumowiczów pytanie. Planuję zmniejszyć kotłownie do wymiarów 4,10x1,35. W pomieszczeniu planuję umieścić pompę Fujitsu Waterstage 8kw, zbiornik CWU 300l, osprzęt potrzebny do pracy ogrzewania podłogowego oraz rekuperator kcx-300. Boję się czy te 1,35m szerokości pozwoli na w miarę swobodny dostęp do urządzeń. Nie wiem jakie są zalecenia producentów urządzeń, ale uważam, że mało. Dałbym 1,50m jako minimum choć i tak pewnie jak nie ma 1,80m szerokości -to urządzenia trzeba wstawiać pojedynczo odpowiednio w zaplanowanej kolejności. Wykonawcy kotłowni pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 06.10.2020 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Na R32, to musisz mieć kotłownię wielkosci garażu.Tyle, że nikt nie przestrzega przepisów.Skoro już pytasz. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 06.10.2020 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 W pomieszczeniu 1,35x2,20 mam rekuperator, pralkę, kibelek, rozdzielacze podłogówki i wody pitnej, jednostkę wewn. PC, osprzęt, zbiornik 200L. Imprez tam nie robię ale do wszystkiego mam dostęp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michancia 06.10.2020 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 JA w podobnym pomieszczeniu to mam kibel, umywalkę, pralkę, jednostkę wewnętrzną PC ( a nie jest ona mała ), zbiornik 200l i cały osprzęt Tz. kotłowni, a i do tego żona tam trzyma jeszcze cały sprzęt sprzątający, a nie jest tego mało i jeszcze moją garderobę ( oczywiście na zbiorniku, bo nie ma już miejsca, ale działa jako dodatkowe ocieplenie zbiornika.. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 07.10.2020 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2020 JA w podobnym pomieszczeniu to mam kibel, umywalkę, pralkę, jednostkę wewnętrzną PC ( a nie jest ona mała ), zbiornik 200l i cały osprzęt Tz. kotłowni, a i do tego żona tam trzyma jeszcze cały sprzęt sprzątający, a nie jest tego mało i jeszcze moją garderobę ( oczywiście na zbiorniku, bo nie ma już miejsca, ale działa jako dodatkowe ocieplenie zbiornika.. ) U mnie 0,7x1,4 jednostka wew,rozdzielacz,grupa bezp,baniak 200l,rozdzielnica,no i jak u Ciebie sprzęt sprzatajacy i h..wie co jeszcze tam na wciskali ostatnio widzialem jakas cebule i sloiczki.Dla mnie została tylko góra baniaka na ciuchy robocze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts