kruchy72 06.10.2020 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Witam Mam pytanko o nadproże nad drzwiami wejściowymi. Chcialbym delikatnie podciąć nadproze na wysokość, chodzi tu o 10-15mm max Brakuje mi ok tych 10 mm aby weszła oscieznica drzwiowa. Bydynek nowo postawiony z Ytong 24 nadproze z keramzytobetonu chyba 12 cm wysokości. Łącznie musiałbym podxiaciac 3 nadproża- 2 szt na ścianie nośnej , 1 szt na ścianie działowej. Czy mocno osłabi to konstrukcje przy tych 10 mm ? Czy mogę taki zabieg wykonać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 12.10.2020 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2020 Możesz wykonać, o ile nie zrobisz tego "młotem". Tylko przetnij dużą szlifierką kątową w poziomie i wtedy odkuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts