olo75 08.10.2020 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2020 WitamW zeszłym roku na kilku dachówkach betonowych 17letnich zastosowałem farbę śnieżka na dach. Po roku sprawdziłem ją i trzyma się świetnie. Planuję w przyszłym roku pomalować dwie połacie i zastanawiam się czym nanosić farbę. Plan jest malowanie pędzlem i wałkiem i nie śpieszy mi się mam czas. Zastanawiam się jednak nad wygodnym nanoszeniem farby. Jest to farba olejna i zastanawiam się czy nie nanosić ją zwyczajnym pojemnikiem 1l. do opryskiwania (zwykłym ciśnieniowym). Uprzedzam że nanoszenie nie ma dać mgiełki i idealnej powłoki tylko wygodnie nanieść farbę żeby nie wysychała podczas malowania. Myślę żeby dać strumień mało rozpylony bo później będę to i tak rozsmarowywał wałkiem i pędzlem. Czy ktoś próbował już używać takich rozpylaczy ręcznych ciśnieniowych do farb olejnych? Ewentualnie czy macie jakiś inny wygodny sposób na nakładanie farby żeby nie wysychała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 12.10.2020 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2020 Może elektryczny pistolet do malowania? Nie są specjalnie drogie takie urządzenia, a na pewno wyjdzie lepiej niż ręcznym ciśnieniowym spryskiwaczem. Oczywiście jeśli nie będzie przeszkadzał Ci kabel którym będziesz musiał ten pistolet zasilić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts