mareczek87 08.10.2020 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2020 WitamMuszę przerobić garderobę na sypialnie i potrzebuje tam zrobić grzejnik. Nie ma wielkiego problemu bo mam przyłącze zostawione przez dewelopera. Tylko tak się zastanawiam - rycie w ścianie itd, ta zadyma i brud. Może lepiej kupić po prostu elektryczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 08.10.2020 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2020 Witam Muszę przerobić garderobę na sypialnie i potrzebuje tam zrobić grzejnik. Nie ma wielkiego problemu bo mam przyłącze zostawione przez dewelopera. Tylko tak się zastanawiam - rycie w ścianie itd, ta zadyma i brud. Może lepiej kupić po prostu elektryczny? U mnie w garderobie są drzwiczki żaluzjowe drewniane i nie potrzeba grzejnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 08.10.2020 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2020 Nie wiem jak dużą masz garderobę ale ja podobnie jak gaweł mam takie same drzwi i jest tam ciepło. I pomimo położonego tam ogrzewania podłogowego nie włączam go. Od bidy wstawisz tam grzejnik elektryczny w największe zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 08.10.2020 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2020 Nie wiem jak dużą masz garderobę ale ja podobnie jak gaweł mam takie same drzwi i jest tam ciepło. I pomimo położonego tam ogrzewania podłogowego nie włączam go. Od bidy wstawisz tam grzejnik elektryczny w największe zimy. No nie wiem a jak coś spadnie jakaś poduszka i się zapali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 08.10.2020 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2020 od grzejnika elektrycznego olejowego jeszcze nic się nie zapaliło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 08.10.2020 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2020 od grzejnika elektrycznego olejowego jeszcze nic się nie zapaliło. Proszę cię a kto takie średniowieczne urządzenia jeszcze używa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 08.10.2020 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2020 Średniowieczne... olej trzyma temperaturę a zwykły grzejnik elektryczny po wyłączeniu nie trzyma temperatury nawet 5 minut. Jak zagłębisz się w temat zobaczysz że takie grzejniki wracają do łask i są produkowane nawet dziś. Ja mam taki jeszcze z lat 80-tych bierze 500W i rozgrzewa się do 92*C spokojnie w okresach przejściowych ogrzewa mi salon 40m2 wysoki na 7m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 08.10.2020 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2020 Średniowieczne... olej trzyma temperaturę a zwykły grzejnik elektryczny po wyłączeniu nie trzyma temperatury nawet 5 minut. Jak zagłębisz się w temat zobaczysz że takie grzejniki wracają do łask i są produkowane nawet dziś. Ja mam taki jeszcze z lat 80-tych bierze 500W i rozgrzewa się do 92*C spokojnie w okresach przejściowych ogrzewa mi salon 40m2 wysoki na 7m. A co trzymanie ma na celu ? Prąd jest dostępny ciągle i efektywniej jest dostarczyć precyzyjnie tyle ciepła ile potrzeba w danym momencie i niż grzać olej czy cokolwiek innego. BTW nie zasługa grzania oleju tylko dobrze ocieplonego salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 08.10.2020 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2020 Pewnie z tego samego powodu trzymam ten grzejnik co i Seicento z 2002r z przebiegiem 26k km. z sentymentu. Jeśli coś działa to w jakim celu mam to wyrzucać? Mam też klimę w salonie ale wolę grzać tym grzejnikiem niż klimą, zrobi się zimniej to odpalę klimę a grzejnik wyniosę w inne miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 08.10.2020 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2020 Witam Muszę przerobić garderobę na sypialnie i potrzebuje tam zrobić grzejnik. Nie ma wielkiego problemu bo mam przyłącze zostawione przez dewelopera. Tylko tak się zastanawiam - rycie w ścianie itd, ta zadyma i brud. Może lepiej kupić po prostu elektryczny? Jak masz przyłącze to o jakim ryciu piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareczek87 08.10.2020 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2020 Może od początku bo chyba źle napisałem, że nikt nie skumał Obecnie mam garderobę w której nie ma grzejnika, ale że pojawia się nowy członek rodziny to burzę jedną ściankę GK, dorabiam kawałek i zamykam pokój. Plan wygląda tak https://www.fotosik.pl/zdjecie/8094ed7cf9532895 Ogólnie przyłącze mam - widać na zdjęciu jeszcze na budowie. Ale zostało "schowane" w ścianie. Teraz musze je odkryć i poprowadzić do pokoju. Idealnym miejscem na grzejnik jest ta 56 cm ściana. Po prostu chciałem nie ryć w ścianie, żeby pociągnąć rurki ale to jednak "tylko" około 1,5 metra. Chyba jednak lepiej dołożyć normalny grzejnik niż elektryczny? I tak długo się zastanawiałem co wybrać - bo jednak żeby głowica nie wystawała potrzebuje 40 cm grzejnika. Ale znalałem już taki V33 wysoki na 60 cm i głęboki na około 15 cm. https://www.fotosik.pl/zdjecie/28b4c75c80fa1554 https://www.fotosik.pl/zdjecie/ed05fb42010e3bdf https://www.fotosik.pl/zdjecie/a16a85b1be4f2457 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 08.10.2020 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2020 No pewno że doprowadź grzejnik co. Nie ma co cudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts