mlody90x 10.10.2020 02:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2020 potrzebuje kolejnej rady doświadczonych forumowiczów ewentualnie opinie tych którzy przerabiali już ten temat, mianowicie. wczoraj zapałem słupki ogrodzeniowe i chciałby iść dalej . ogrodzenie ma wyglądać tak : słupki metalowe 10x10 na dole fundament na nim 1 rząd pustaków ogrodzeniowych + daszek i przęsło. kilka pytan 1 jaka powinna szerokość fundamentu pod bloczek 20x20x40 ( wys szer dlug) 2 jaka głębokość fundamentu ( myślę o 50-60 cm) 3. fundament ma być 5 cm od poziomu 0 tj. kostki 4 czy robić dylatacje między slupkiem a fundamentem pod przęsła jeśli tak czy moge do tego uzyc styropian eps 100 2 cm 5 czy na gotowy fundament daje się również izolację poziomą jak tak to co dac. folia czy pomalować dysperbitem czy jedno i drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 10.10.2020 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2020 potrzebuje kolejnej rady doświadczonych forumowiczów ewentualnie opinie tych którzy przerabiali już ten temat, mianowicie. wczoraj zapałem słupki ogrodzeniowe i chciałby iść dalej . ogrodzenie ma wyglądać tak : słupki metalowe 10x10 na dole fundament na nim 1 rząd pustaków ogrodzeniowych + daszek i przęsło. kilka pytan 1 jaka powinna szerokość fundamentu pod bloczek 20x20x40 ( wys szer dlug) 20 cm 2 jaka głębokość fundamentu ( myślę o 50-60 cm) Ponieżej Punktu Przemarzania na danym terenie PL czyli od 80 -120 cm 3. fundament ma być 5 cm od poziomu 0 tj. kostki Czemu ? ma być na równo z kostką dgy będzie zaniżony wszystko co na nim będzie namakać od wody opadowej. 4 czy robić dylatacje między słupkiem a fundamentem pod przęsła jeśli tak czy mogę do tego użyć styropian eps 100 2 cm Dlaczego? dobre odizoluj ale farbą antykorozyjną i w beton. 5 czy na gotowy fundament daje się również izolację poziomą jak tak to co dać. folia czy pomalować dysperbitem czy jedno i drugie Jedno i drugie, czy dasz folię fundamentową czy papę - co będzie łatwiej, ale dać trzeba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts