Mike_Ogrodnik 10.10.2020 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2020 Witajcie, mam nie mały problem. Po zbiciu kilku letnich płytek które zaczęły same odpadać. Wyłoniło się stare lastryko. Nie chce popełniać błędu poprzedniego właściciela domu i robić schodów z płytek więc postanowiłem kupić płyty trawertynowe. 30cm x 60cm x 3cm grubości. Każda z płyt waży 15kg. Plan mam taki:1. Oczyścić dokładnie schody z resztek starej zaprawy. (prawie skończyłem)2. Dokładnie umyć jakimś CIF'em3. Zagruntować całe schody dwukrotnie ATLAS GRUNTO-PLAST na trudne powierzchnie i co dalej? Jaki klej do trawertynu? Myślałem nad białym klejem Sopro FF455. Całych schodów mam 9m2 i w sumie jeżeli jest dużo lepszy klej ale dwa razy droższy to nawet się nie będę zastanawiać bo wole wydać pieniądze raz a dobrze niż skuwać za pare lat Jak szeroko fugować takie płyty? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 10.10.2020 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2020 ja bym zostawił stare lastryko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 11.10.2020 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2020 A ten trawertyn w ogóle się nadaje? Bardziej miękki od marmuru i do tego porowaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mike_Ogrodnik 11.10.2020 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2020 Lastryko jest mocno zniszczone, był pomysł je odnowić bo w sumie wraca do mody ale poprzedni właściciel kładąc na nie płytki pozbijał te "noski" kończące stopień. Trawertyn wcale nie jest taki miękki. Trzeba go ciąć na mokro tarczą diamentową. Uważacie że się powyciera? to są schody do domu a nie do galerii handlowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alosdelosdestinos 25.08.2024 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia Jak stan schodów ? Szukam wyznacznika trwałości i jakości trawertynu, myślę o podłodze (kuchnia, jadalnia, salon, łazienka) może ktoś doradzi? A może wybić to sobie z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts