Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SZAFA WNĘKOWA-pomozcie!

maratik

Recommended Posts

Mam firmę montującą szafy. Robiłem już na różnych systemach. Polecam system komandora: wózki chodzą cicho i lekko. Jest to system, który ma najlepszą cenę za oferowaną jakość. Jednak najwżniejsi są wykonawcy. To od nich zależy czy wykonana szafa będzie funkcjonalna i estetycznie wykończona (będzie miała piony i poziomy, półki docięte do nierówności ścian itp.). Nie chcę się chwalić ale mam najlepszego na świecie stolarza i nie muszę się martwić, że klient będzie niezadowolony z usługi. Nie utrzymuję biura ani jego obsługi (telefony odbiera żona w domu). Dzięki temu mamy bardzo dobre ceny i wszyscy są zadowoleni .Jestem z Gorzowa Wlkp. i jeżeli ktoś mieszka blisko zapraszam . tel.095/720 66 60, kom. 0608 60 11 60.

Paul pytanie do Ciebie:

Czy firmy takie jak Twoja sprzedają części, czy tylko całe systemy?

Mamy z mężem jakie takie pojęcie o robieniu mebli, jedną szafę (nie wnękową, ale dużą) też zrobiliśmy. Sami chcemy zabudować dwie wnęki i zrobić meble do kuchni. Szczerze powiem, że dla nas trochę za wysokie są ceny tych systemów. Interesują mnie szczególnie wieszaki (pręty) z taką rączką do opuszczania.

Uprzedzam, że nie zrobimy Ci konkurencji, ani też nie ma szans dać Ci zarobić, bo jesteśmy z okolic Tarnowa.

helism

jeśli chcesz tanio zrobić sobie samodzielnie szafę to kup elementy w hurtowni komandora. ale musi to być hurtownia a nie dealer. będziesz miał ceny wyższe od hurtowych ok. 20 % ale i tak zaoszczędzisz dużo pieniędzy. zazwyczaj tam kupisz również płyty na drzwi i wnętrze docięte na wymiar oraz pantografy (opuszczana rura z rączką). adresy hurtowni powinny być na ich stronie www.

powodzenia

Dzięki. Patrzyłam na ich stronę, ale w Tarnowie nie ma żadnej hurtowni. Najbliższa jest w Krakowie. W zasadzie, to chcę kupić tylko pare gadżetów do wnętrza (np. pantograf, nad resztą się zastanawiam). Całość zaplanujemy i rozrysujemy sami, a mamy już firmę, w której nam dotną płyty. Oni mają też prowadnice (SEVROLL) i niektóre gadżety, ale nie wszystko.

• 8 years później...

Nasze szafy wykonał zaprzyjaźniony stolarz, ale wszystkie komponenty kupowaliśmy i zamawialiśmy sami - oczywiście stolarz podał wymiary wszystkich najmniejszych elementów, wchodzących w skład szafy, drzwi, półek i szuflad.

A, przepraszam, okucia kupił sam, my wybraliśmy kolor i kształt listew, rozliczaliśmy się na podstawie faktur + jego robocizna.

A fronty i płyty zamówiliśmy w eko płycie pod Kościanem (wielkopolska).

Szafy są super.

• 3 weeks później...

Witam

Bardzo prosze o pomoc jaki kolor szafy bedzie najlepiej pasował w tym wnetrzu-wiatrołap

Tapeta

http://images46.fotosik.pl/554/ae1e9fb77356a687med.jpg

podłoga -arkesia mocca

http://images40.fotosik.pl/575/c0366330e086e241med.jpg

dzrzwi zewnetrzne -złoty dąb

wewnetrzne -wenge

Bede wdzięczna za kazda opinie