Lia 21.11.2004 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2004 Łóżko dziecka stoi w rogu pokoju. Więc pomalowana ściana przy nim jest zimna i nieprzyjemna.Czym ją wykończyć - wykleic korkiem? wyłożyć panelami (u małej na podłodze panele)? Macie może jakieś fajne pomysły? Pokój ok. 16 m2, kolorystyka zółtawo-pomarańczowa z dodatkami niebieskiego. Mebelki w kolorze olchy. Wysokość ściany kolankowej ( przy której stoi łóżeczko) 1 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 22.11.2004 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Najprościej chyba powiesić wzdłuż łóżeczka kawalek kolorowego materiału w dziecięce wzory. Można też wytapetować ten fragment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.11.2004 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Jeżeli mogę poradzić to łóżeczko nie powinno przylegać dłuższym bokiem do ściany, bo wtedy maluszek odwaca główkę w jedną stronę,a to na dłuższa metę może być nawet szkodliwe.Jeżeli nie ma innej możliwości to dobrze jest odwracać położenie poduszeczki co jakiś czas.A zamiast dawać coś na ścianę proponuję ochraniacze na bok łóżeczka.Uszyłam kiedyś takie sama - bawełna +flizelina+bawełna.Przepikowane,zawiązane na kokardki,na tym kieszonki na skarby - ładne i miłe.I można było wyprać gdy zdażyła się np. jakaś awaria z przejedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henryk_baszkowka 22.11.2004 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Wszelkie materialy, maty itp sa mile ale maja jedna wade - zbieraja kurz. W dobie alergii jest to wiec nie najszczeliwszy pomysl. U nas u starszego dziecka (4 latka) sciana kolo lozka jest wyklejona tapeta (dziecec w sloniki, zyrafy i inne siersciuchy ) a przy samym lozku jest plyat drewniana (zeby dziecko nie dotykalo golej, zimnej siaciany). Korka bym nie dal bo latwo sie kruszy a znajac inwencje naszych milusinskich to.... 7 miesieczny maluszek ma materialowy obijak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lia 22.11.2004 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Dzięki, dzięki. Ania ma 3 lata, i już wyrosła z dziecięcego łóżeczka, które powędrowało na strych razem z ślicznymi ochraniaczami . Teraz jej łóżko to tapczanik dlatego właśnie ta goła ściana nie daje mi pokoju. Na razie osłaniam poduszkami - ale ze względów bezpieczeństwa lepiej chyba jednak z nich zrezygnować. A jeżeli zrobić taki ochraniacz - tylko większy -( pikowany materiał )i zawiesić koło łóżka na ścianie - co o tym sądzicie?Może jestem nienormalną matką! A tak na marginesie,pozwolcie zadać pytanie -śpicie razem z dzieckiem? w jakim wieku maleństwo potrafiło samo przespać we własnym łóżku - w swoim pokoju?Bo moja - usypia ze mną lub z tatusiemu siebie a i tak w nocy wędruje i rano budzi sie w naszym łóżku> Starsza córa spała od zawsze sama - i nie było z tym kłopotu. Hmm... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.11.2004 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 lia ja mam zupełnie tak samo;albo zasypiam z małą albo i tak przywędruje do sypialni i obkłada swoimi szłapkami Co do wieku córci to pomyliłam się o 3 lata Dla takiej panny polecam uszyć to co opisałam,taką pikowankę .Zamontowac na ścianie drewnianą listeweczkę i na niej ładnie zaczepić matę - na kokardki,szelki z guzikiem do koloru itp.koniecznie kieszonki,albo nawet duuużą aplikację - ulubionego psiaka z kieszonką,słoneczko itp.ładnie by wyglądał komplet z pościelą ale z tzw.koordynatów - jedna tkanina jest gładka,druga we wzorek i z tego wykombinować układ.Ja kiedyś szyłam nawet zasłonki do kolekcji.Teraz wszystko takie ładne gotowe.A maluchom będę szyła w nowym domku zagłówki u jednej a baldachim u drugiej.Tylko ze łóżka to im od razu zrobię takie 140 cm,bo pewno nie raz będą spały razem,albo mi nie odpuszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lia 23.11.2004 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Mimi, dzieki - wiem z licznych twoich odpowiedzi, że zawsze moge na ciebie liczyc. Pozdrawiam - całuski dla córci Już się biore za szycie- bardzo to lubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.11.2004 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Liajeśli lubisz szyć to super hiper.Możesz wyczarować cuda do kompletu - np. klosz lampy,narzutkę - siedzisko na krzesełko,zabwaną poszewkę na poduchę, która jest zawsze na wierzchu.Fajne są też takie woreczki z tkaniny,takie jak na szkolne tenisówki.Można powiesić w pokoju malucha drewnany wieszaczek - w kolorze drewna lub pomalowany i uszyć tyle woreczków ile uchwytów wieszaczka,ale każdy inaczej zaznaczony - np. iine duuuże guziki.I w tych woreczkach skarby maluszka - spinki i gumeczki,ubranka dla lalek,zabawki z kinder niespodzianek itp.Moje panny uwielbiaj schowki na swoje skarby.Tylko pamietać należy o wysikości do wzrostu dzieci.potem się taki wieszak bardzo przydaje na powieszenie tymczasowych ubranek (od małego gościa czy szlafroczka do przesuszenia po kąpieli).Sama mnóstwo szyłam i dziergałam.W zeszłym roku całe kolekcje ubrań.Teraz kompletnie nie mam czasu przez ten internet i chyba musze wyłączyć ten cholerny modem,by chociaż porobić odjazdowe czapeczki na narty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 23.02.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 a moj synek ma przyklejone puzzle piankowe na scianie za lozeczkiem - wyglada bardoz fajnei ale do pokoju coreczki puzzle mi nie pasuja i szukam jakiejs inspiracji... tyle tylko ze ja nawet guzika przyszyc nie umiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts