Matero 12.10.2020 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2020 Hej! Chcę postawić garaż blaszany o wym. 4 na 5. Teren raczej podmokły, woda podchodzi bardzo wysoko. Myślalam aby go podnieść ziemia o 20 cm. I teraz pytanie, czy teren wzmocnić najpierw, przed nasypaniem ziemi, czy nawieźć ziemię, a następnie zastosować suchy beton, siatkę etc. Bardzo proszę o wyrozumiałość, nie jestem biegła w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 12.10.2020 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2020 Może wyjaśnij co rozumiesz pod hasłem "ziemia" Pod budynkiem w tym garażem należy usunąć urodzajną warstwę gruntu (humus) , jeżeli masz tam torf to niestety należy go usunąć. Po tych zabiegach możesz nasypywać "ziemię" a dokładniej np, kruszywo, ale taniej wychodzi zasypanie pospółką , zasypujesz i ubijasz warstwowo, w dalszej kolejności możesz myśleć o fundamencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts