hanka55 18.01.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Jej, ale ceny !!!! Międzynarodowe , Mirku A tu link, który podesłała mi glilka - funkie po 2-4 zł,( pewnie kłącza w torfie), ale w sezonie podpędzone kosztuja już kilkanaście złotych/ szt.: http://www.cebule.pl/index.php?s=1&cc=1&cp=7 MOże warto skorzystać z zimowych okazji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 01.02.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Hosty na miejsca słoneczne ( tolerujące nasłonecznienie)Abba Dabba DoFoundlingFragrant BouquetFranceeGinko CraigGold DropGold EdgerGoldeeHoneybellsHoosier HarmonyInvincibleLemon LimePlantagineaPlantaginea 'Aphrodite'Plantaginea 'Ming Treasure'Royal StandardRoyal SuperSo SweetSugar and CreamSum and SubstanceSum It upSumthing GoodSun PowerSweet Standard Hosty o pachnących kwiatostanach Aqua VelvaEmily DickinsonFlower PowerFragrant BlueFragrant BouquetFried BananasFried Green TomatoesGuacamoleHoneybellsHoosier HarmonyInvincibleIron Gate DelightMoonlight Sonataplantagineaplantaginea 'Aphrodite'plantaginea 'Ming Treasure'Royal StandardRoyal SuperSavannahSo SweetSummer Fragrance http://www.hostagarden.com/HostaTolerantSun/Sun_Fragant.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glilka 03.03.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 bam bam u mnie funkie juz nad ziemia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 03.03.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 a u mnie jeszcze ani śladu ale jako ze wiosna zbliża się wielkimi krokami liczę na ich rehabilitację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glilka 04.03.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 u nas od wschodniej naslonecznionej strony, w poszukiwaniu wylazacych tulipanow znalazlam pod ususzonymi zeszlorocznymi liscmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 04.03.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Oooo, a u mnie wylazły te w doniczkach, postawione na zimę pomiędzy thujami i osłoniete od wiatru i mrozu dechą A jutro ma być... - 7C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glilka 04.03.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 dadza rade, musza!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 04.03.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Oby Szczęściem liście jeszcze są na grządkach i można przykryć te wystające pipki Liliowce, które pospieszyły się z wychodzeniem w ciepłe dni, zostały zamrożone i totalnie zwarzone przez mrozy. Teraz straszą zwiędłe szpetoty.. W końcu, to jeszcze zima - kalendarzowa ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glilka 07.03.2008 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 dzis przyszly moje funkie - w foliowych woreczkach - wyglada to jak kilka klaczy (chyba tak sie to nazywa - takie nitki korzeniowe jak ma perz) i zielone paczki wychodzace z tego - nie wiem jak to wsadzic - korzenie z zielonym pod ziemie czy zielone ma wystawac? zielone jest malenkie moge jutro juz wsadzac? skoro domowe juz nad ziemia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 07.03.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Pamiętaj Kochanie- zielonym do góry ! Korzenie, zawsze na doł. a zielone równo z ziemią, tak aby szyjka ( nasada zielonego) była 3-5cm zasypana ziemią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glilka 10.03.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 juz rosna a ja czekam na nastepne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 10.03.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 A ja właśnie czekam na przesyłki z moimi Dobrze Haniu że napisałaś jak sadzić, bo nigdy nie miałam funkii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glilka 10.03.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 ja mialam juz "zastale" teraz zielone pedy wystaja gdzie niegdzie z ziemi bo byly dosc dlugie od korzenia, na nie "pojdzie" jeszcze kora jak dowioza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 10.03.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Poradźcie - jaką ziemię użyć do sadzenia Host?Wytyczyłam sobie miejsce 2x7 metrów i chcę mieć różnokolorowy gąszcz tych roślinek. Niestety ziemi mam niewiele - raczej dołek i muszę dokupić. Co polecacie? Zwykłą ziemię kwiatową, torf, do roślin kwaśnolubnych? Bo ja kompletnie nie mam pojęcia.To mój debiut z tymi roślinami.I czy sypać korą na wierzch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 10.03.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 W naturze hosta rośnie na wilgotnych poszyciu lasów i łąk nadrzecznych Japonii i Chin. Plantaginea i Ventricosa są roślinami mokrego podszytu! a Hostą, nazywa się od nazwiska lekarza, który w XVIII wieku spopularyzował te roślinę na dworze cesarza Austrii. W XIX wieku Siebold, przywiózł z Japonii wiele gatunków naturalnych i...rozpropagował je w Europie pod swoim nazwiskiem . Forma naturalna lubi podmokłą nogę, dlatego też najlepszą jest gliniasta, ale zmieszna z próchnicą, żyzna ziemia dobrze utrzymująca wilgoć. A ściółkowanie korą wokół bryły korzeniowej, zapobiega szybkiemu wysychaniu podłoża. I ph lekko kwaśne. Współczesne hybrydy - głównie amerykańskie, nie są tak wrażliwe na brak wody, czy nasłonecznienie, jak ich naturalni przodkowie z Chin. Wymagania host/ funkii: http://www.muratordom.pl/ogrod-i-otoczenie/byliny_-pnacza/funkia,6471_2755.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 10.03.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 BARDZO DZIĘKUJĘ ZA INFORMACJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 12.03.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Przyszły moje maluchy!! Jutro powinny dotrzeć następne. I będę sadzić, ale może poczekam aż to ochłodzenie, co zapowiadają, minie.... Czyli pewnie do niedzieli... Ale fajnie, będę miała funkie Powiem wam, że moje funkie to są do oczyszczalni ogrodowej. Będą tam chyba miały dobrze - mokro i dużo składników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 13.03.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Gdzie kupowałaś swoje funkie ? Czy oprócz strony cebule.pl możecie coś jeszcze polecić. Oprócz allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 13.03.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 tu - część host na allegro pochodzi od nich http://www.hostazahrada.sk/hostakatalog2.htm najlepiej zadzwonić i umówic sposób zamówienia i płatności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozeracz 13.03.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Gdzie kupowałaś swoje funkie ? Czy oprócz strony cebule.pl możecie coś jeszcze polecić. Ja moge polecic. Odwiedz kilka okolicznych szkolek, bedziesz chociaz widzial co kupujesz, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts