hepos 13.10.2020 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2020 Dzień dobry, Posiadam pomieszczenie gospodarcze, znajdujące się wewnątrz budynku. Pomieszczenie ma 5m2, a jego ściany graniczą z nieogrzewanym korytarzem, w którym temperatura nigdy nie spada poniżej 13 stopni (nawet zimą) i jedną ścianą z garażem, gdzie temeratura to mnimum 6 stopni w zimie. Aktualnie wewnątrz pomieszczenia mam pustaki silikatowe na trzech ścianach oraz na jednej ścianie (tej graniczącej z garażem) oraz stropie żelbet.W związku z faktem że zdarza mi się tam spędzać trochę czasu, zeszłej zimy ogrzewałem piecykiem i temperatura wzrastała z 15 do 20 stopni. Problem był taki, że to ciepło uciekało praktycznie na bieżąco i piecyk musiał prawie cały czas chodzić. Tej zimy chciałbym tymczasowo ocieplić wspomniane pomieszczenie aby można lepiej go nagrzać zimą. I tutaj pojawia się pytanie - chciałbym to zrobić niskim kosztem (doo 400 zł) , chciałbym również nie pomniejszać zbytnio powierzchni wewnątrz (15 - 20 mm warstwy to max). Myślałem obłożeniu ścian styropianem 10 mm (1cm) a na to położeniu płyty MDF lub jakiegoś panelu PCV. Myślałem również o pomalowaniu tego farbą termiczną,Nie chcę aby skraplała się też woda - w pomieszczeniu będzie około 20 stopni a poza nim pomiędzy 10 a 15 stopni. Czy możecie mi podowiedzieć jak to ugryźć, aby było dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts