m4ciekk 15.10.2020 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 Dzień dobry, Mieszkanie w bloku z 1959 r., II piętro z IV. Jestem w trakcie generalnego remontu łazienki. W międzyczasie byli hydraulicy ze wspólnoty mieszkaniowej i wymienili mi fragment rury żeliwnej na PCV z uwagi na jej stan. Taka pseudowymiana pionu wodno-kanalizacyjnego, ale nie całego, tylko fragmentu. Koniec końców zostawili mnie z taką dziurą. Zdjęcia w załączniku. I teraz pytanie. Jak ją załatać? Pianka do wypełnienia plus tynk, siatka i gładź gipsowa na końcu, czy coś więcej? Jaki może być koszt robocizny na rynku za taką usługę, bo kolega budowlaniec powiedział mi, że zrobiłby to za friko, gdyby robił u klienta remont generalny, a mój majster chcę mnie skasować na 150-200 zł, podczas gdy i tak w 2/3 ma zabudować gk tę dziurę, a sufit odmalować. Dzięki z góry za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.10.2020 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 Koszt jednej pianki i "flaszka" przy pracy którą widać że robi ze ścianami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m4ciekk 15.10.2020 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2020 Dostał 3 wina w tym jedno nie do kupienia normalnie, a za materiały wszystkie płacę. Ściany źle nie wyszły. Chodzi mi wyłącznie o dodatkowe koszty, które nie były zawarte w umowie, a o których dowiaduję się w przeddzień zakończenia remontu. W załączniku dziura załatana i pomalowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts