Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak? wybra? wann?

truski

Recommended Posts

• Odpowiedzi 127
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

pattaya

to było od razu czytelne,skoro zainteresowała Cię cena wanny :lol: .

Dla forumowiczek z mojego wątku rodzaj wanny byłby w tym przypadku nieistotny,gdyż był to "dekorek",który wzbudził zdecydowanie największe zainteresowanie.

• 7 months później...

Po trzech kwartałach podciągam temat.

Ze względu na kształt łazienku wanna musi byc narożna - ale po wielu przemyśleniach wyszło na asymetryczną - kąpiel w 300 litrach to przesada. Wariant zwykły, bez bąbelków. I jednak akryl. z uwagi na wymiary wnęki, w którą chowamy wannę, na placu boju - po oględzinach w necie zostały:

- Tinos Aquaformu 140x95 - ma moja koleżanka i bardzo sobie chwali. Ale nie wiem, czy nie przymała

- Sicilia Cersanita 160x100

Te dwie najbardziej podobają mi się kształtem - nie potrzebuję siedziska bo wypadnie tuż pod skosem - więc i tak nie będzie się korzystać

- Neo Koła 160x100

-Leda Poolspa 150x100

Te dwie przez wyraźne siedzisko tak sobie mi się podobają

- Rosa Ravaka - 160x100 - kusi mnie, bo same dobre rzeczy o niej słyszę , ale ten kształt trochę dziwaczny

- Lyra Riho 153x100 - świetna cena, ale po aferze z Eureko kupowac coś od Holendrów... :wink:

Malaga Duscholuxu przeszła mi. Ja wiem, że Duscholux to marka i jakość, ale płacenie ponad 4000 zł za podstawową wannę to przesada (przy cenach ww ok. 1000 zł.

Bardzo proszę wszystkich posiadaczy ww modeli o uwagi, jak oceniacie swoje wanny po pewnym okresie użytkowania.

Buuu...

Przeanalizowałam sprawę raz jeszcze i niestety Rosa też odpada - głowa wypadnie mi pod skosem - czyli tam, gdzie Rosa ma miejsce na głowę ja potrzebuję mieć nogi.

Najlepsza wymiarowo i kształtowo jest zatem ta Sicilia Cersanita.

Ale o Cersanicie jakoś nic specjalnie pozytywnego nie wiem. Substandard z założenia czy też jakość w porządku?

Abromba,

a brałaś pod uwagę wanny Excellenta:

http://www.excellent.com.pl/dzialy.php

Nie wiem jakie są obecnie ceny, bo kupowałam swoją już jakiś czas temu, a jak wiadomo wszystko drożeje, ale wtedy wcale nie była strasznie droga.

Feyrus,

my mamy baterię hiszpańsko/polskiej firmy Tres, była bardzo przystępna cenowo:

http://www.trespolska.pl/

O bateriach jest jeszcze taki wątek:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=26979