truski 21.11.2004 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2004 pytanie: jaką wybrać wannę do drugiej łązienki (w pierwszej tylko natrysk)1. czy podłużna czy narożna ( wielkość łazienki wystarczy na zarówno na jedną jak i na drugą więc wielkość zajmowanego miejsca nie jest argumentem), 2. metalowa czy akrylowa i dlaczego? - chciałbym już na etapie projektu to przewidzieć pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 22.11.2004 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Ja bym wybrala prostokatna ze wzgledow estetycznych - bardziej mi sie podobaja. Poza tym wg mnie sa wygodniejsze i zuzywa sie w nich mniej wody. Co do rodzaju tworzywa to chyba bym wybrala akrylowa lub z innych tworzyw zblizonych do akrylu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 22.11.2004 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 trzeba sobie określić priorytety wspólnie z małżonką/iem, czy:1. chcemy mieć wygodną wannę dla dwojga (lepiej narożna) i przebolejemy większe koszty zużycia wody i ścieków, czy2. kąpiemy się tylko osobno, ekonomiczie (niezbyt duża prostokątna wanna).co do materiału, to chyba lepsza akrylowa. Moje dotychczasowe doświadczenia z blaszanymi/żeliwnymi sprowadzają się do negatywnych efektów estetycznych spowodowanych zdzieraniem się emalii... no ale akrylowej nie miałem i nie wiem jak taka się zachowuje po latach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wit 22.11.2004 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Ja dodam, że kąpanie się w metalowych, żeliwnych itp zawsze wiąże się z efektem "zimnej wanny". Przez ostatnich parę lata wynajmowałem mieszkanie, gdzie wanna była plastikowa. Było dużo lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodzio 2003 22.11.2004 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Ja dzisiaj właśnie kupiłem. Długo nie mogłem zdecydować się czy prostokątna, czy narożna trójkątna. W końcu zobaczyłem narożną niesymetryczną 150x100 cm która jest jednocześnie jakby prostokątną i trójkątną. I taką kupiłem. Dwa w jednym. Oczywiście akrylową.Ale to był mój wybór.Pozdr. Bodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 22.11.2004 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Mam już od kilku lat kwadratową 140x140 narożną...sprawdza się rewelacyjnie,i w dwie osoby spokojnie można omówić cały miniony dzień przy winku Goraco polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 22.11.2004 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 A my myśleliśmy o narożnej, ale architekt nam wybił z głowy, powiedzial, że wszędzie tam, gdzie zrobił narożne, to ludzie prosili go później o przerobienie na zwykłe. Podobno są niewygodne. W każdym razie wyperswadował nam, i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 22.11.2004 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 My mamy narożna w mieszkanku i rachynki przychodzą kosmiczne, jest nas troje i lubimy sobie poleżeć, najmłodszy łotr 4lata lubi sobie ponurkować !!! Przy sypialni zostawiamy narożną, dla łotra prostokatną a na dole tylko prysznic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berenika 23.11.2004 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 A mnie się marzy taka piękna wanna Koralle: http://www.kolo.com.pl/aktualnosci/wydarzenia/2001/2/0106_WannaFutura/Futura_z_panelem.jpg http://www.kolo.com.pl/aktualnosci/wydarzenia/2001/2/0106_WannaFutura/Futura_do_obudowy.jpg Futura jest dużą wanną, ma wymiary 190 x 92 cm i głębokość 47 cm.Wanna Futura może być może być montowana w narożniku lub przy ścianie. Może być zamontowana w indywidualnie zaprojektowanej obudowie lub przy wykorzystaniu eleganckich paneli akrylowych. Myślę aby ją częściowo obudować drewnianym blatem- ma stanąć po skosem. Albo sporo tańszy Foster, o nieco innym charakterze. ale tez piękny:http://www.hoesch.de/galerie/abb/193200316457.jpg 1800x800 http://www.hoesch.de/galerie/abb/193200316146.jpg 1700x750 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 23.11.2004 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 A po czemu, Pani te balie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 23.11.2004 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 A ja mysle ze narozna jest fajna. Z hydromasazem i siedzonkiem dla dzieciaczka \ Nie pwiedziane ze narozna jest wieksza od prostokatnej. Ja mam teraz prostokatna ale taka wielka ze wejda dwie osoby spokojnie A i o to chodzi zeby dwie sie zmiescily - o i to jest priorytet w wyborze wanny, a czy prostokatna czy trojkatna czy okragla to juz drugi plan pozdrawiam i zycze celnych wyborow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 23.11.2004 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Berenika, piękne te wanny Ja będę oryginalna Nie cierpię akrylu! W wannie akrylowej mam wrażenie jakbym się kąpała w plastikowej misce Mój mąż na szczęście ma podobnie więc mamy metalową Z zimną wanną nie mam problemu - polewam ją przez moment gorącą wodą i jest ok. A odpryski? Raz, jeszcze w mieszkaniu - wanna była byle jaka najtańsza, się zrobił malutki odprysk - jak wpadły do wanny kombinerki Zamalowaliśmy specjalną emalią i śladu nie było, nie jestem pewna czy akryl by to zniósł bez śladu? A jeśli chodzi o kształt, to prostokątna, ale dwuosobowa Czyli odpływ ma na środku, coby się w plecy nie wrzynał a na końcach się wnętrze troszkę rozszerza. Firma Kaldewei model Dynaduo - jest piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent 28.11.2004 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 jak ktoś lubi poleżeć a nie posiedzieć w wannie to narożna odpada. prostokątna i najlepiej z łagodnym spadkiem z jednej strony, tak aby nie trzeba było sie garbić podczas leżenia i plecy opierały się całą długością. jeżeli chodzi o hydromasaż to trzeba wydawać kaske na pastylki dezynfekujace układ bo inaczej capi z niej tak ze sie odechciewa kąpania, no i jak jest mnóstwo małych dysz (microjet czy jakos tak) to podobno nie za bardzo można sie w niej umyc bo to to ustrojstwo sie zapycha (nie dotyczy dużych dysz). obecnie używam narożnej 150cmx150cm (mieszkam u szwagra)i jest niewygodna, a dla siebie kupiłem comfort 180cmx90cm ale przymierzałem sie na razie do niej na sucho he he he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 28.11.2004 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 Zdecydowanie jestem za metalowymi wannami. Akryl po czasie staje sie matowy i tandetny w dotyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 28.11.2004 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 Zdecydowanie jestem za metalowymi wannami. Akryl po czasie staje sie matowy i tandetny w dotyku. Tani akryl - tak. Tania emalia na metalowej wannie dokładnie tak samo zresztą, jak nie gorzej nawet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 28.11.2004 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 akryl to badziewie zwłaszcza ten z marketu po paru latach wygląda jak stara miska ale w metalowch nie ma wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carrrlos 28.11.2004 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 nigdy nie miałem narożnej/trójkątnej/dwusoobowej/itp wanny choć kilka razy z żoną "korzystaliśmy" z przyjemnosci w takowej, al edo naszego domu wybraliśmy dużą tradycyjną prostokątną z akrylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pieczara 04.01.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 A czy sa wanny narozne metalowe? Mi do niedawna bylo wszystko jedno z czego wanna, nawet myslalem, ze akrylowa jest praktyczniejsza, bo nie ma odpryskow. Ale moj znajomy kupil akrylowa jakies 5 lat temu i teraz wszystkim naokolo odradza - ze osiada na niej brud bardziej niz na metalowej, ze plastik po 5 latach mycia i szorowania wyglada okropnie i jeszcze szybciej sie brudzi, ze trzeba ja nawet po lekkim prysznicu wycierac do sucha, bo inaczej widac zacieki itd... Niestety nie mam miejsca na wygodna wanne inaczej jak po skosie, a wiec musi byc narozna. Ale nigdzie nie widzialem wanien naroznych metalowych - moze ktos wie czy jakas firma takowe produkuje i czy sa duzo drozsze od akrylowych? PozdrawiamPieczara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 04.01.2005 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Ale nigdzie nie widzialem wanien naroznych metalowych - moze ktos wie czy jakas firma takowe produkuje i czy sa duzo drozsze od akrylowych? Pozdrawiam Pieczara. Narożne metalowe produkuje Kaldewei - z tego co mi się udało zorientować są to jedyne na polskim rynku, ale może się mylę... Są pierońsko drogie a przynajmniej taka jak mi się podobała kosztuje jakieś 5,5tys. ale sprawdź, może inne modele są tańsze, bo np. prostokątna 2 osobowa kosztowała nas niecałe 2tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 09.01.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 najpierw należy sobie odpowiedzieć do czego ma wam ta wanna służyć! Pragnę bronić wanien dużych z babelkami. Mamy taką (dzięki Ci Panie za teściową ) i uważam że jest rewelacyjna Mam problemy z kręgosłupem nic tak nie pomaga jak gorąca kompiel i bąbelki. A ile radości i relaksu zapewnia wieczorna kąpiel z żonką lampka wina delikatne swiatełko, nawet nasze zwierzki to uwielbiają (trzy koty i pies- kot moczy ogon w wannie a pies włącza bombelki). Do mycia mamy kabinę z natryskiem. Chcesz sie umyc odswierzyć to do kabinki . Potrzebny masaż relaks to do wanny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts