Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podłoga w pomieszczeniu gospodarczym i garażu

Jeremies

Recommended Posts

Jakie polecacie rozwiązanie? W pomieszczeniu gospodarczym mam łatwiejszy wybór bo mogę ułożyć płytki ale garaż nieco się skomplikował - mam jakieś 7 cm do spodu bramy garażowej a jeszcze nie mam zrobionej wylewki (anhydryt). Chciałbym wlać minimum 7 cm (przy dociśnięciu gumy na spodzie bramy może uda się uzyskać jakieś 7,5cm miejsca) i jedyne mi właściwie pozostaje to farba do betonu / cholorokauczuk.

Jakie polecacie rozwiązanie? W pomieszczeniu gospodarczym mam łatwiejszy wybór bo mogę ułożyć płytki ale garaż nieco się skomplikował - mam jakieś 7 cm do spodu bramy garażowej a jeszcze nie mam zrobionej wylewki (anhydryt). Chciałbym wlać minimum 7 cm (przy dociśnięciu gumy na spodzie bramy może uda się uzyskać jakieś 7,5cm miejsca) i jedyne mi właściwie pozostaje to farba do betonu / cholorokauczuk.

A jaki typ bramy - jeśli panelowa to dotniesz górny panel i wszystko będzie dobrze- każdą szczelinę da się powiększyć/zniwelować.

Wylewka anhydrytowa zrobiona. W garażu ostatecznie stanęło na grubości (średnio) 6,7cm - wahania poziomu były ok. 0,3cm. W części mieszkalnej średnio wyszło 6cm (tu wahania poziomu wyniosły 0,4cm). Choć zastanawiam się czy nie za mała grubość przy ogrzewaniu podłogowym :confused: Jak ja uwielbiam te dylematy, że można było coś zrobić inaczej, po wykonaniu jakiejś pracy :bash:

edit:

Właśnie rozmawiałem ze znajomym i "trochę" mnie zestresował. Stwierdził, że 6cm anhydrytu to trochę mało jak na pomieszczenie z takim wahaniem. Tak coś mi świta, że po pomiarach, przy uzgadnianiu wysokości posadzki, padło stwierdzenie, że minimum w tym przypadku to 5,6cm. Znajomy powiedział, żebym przemyślał położenie grubszych płytek żeby zwiększyć akumulację ciepła w domu.

Drugie pytanie - czy na warstwę cholorokauczuku można (w przyszłości) ułożyć płytki gresowe?

Edytowane przez Jeremies