Jeremies 16.10.2020 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2020 Jakie polecacie rozwiązanie? W pomieszczeniu gospodarczym mam łatwiejszy wybór bo mogę ułożyć płytki ale garaż nieco się skomplikował - mam jakieś 7 cm do spodu bramy garażowej a jeszcze nie mam zrobionej wylewki (anhydryt). Chciałbym wlać minimum 7 cm (przy dociśnięciu gumy na spodzie bramy może uda się uzyskać jakieś 7,5cm miejsca) i jedyne mi właściwie pozostaje to farba do betonu / cholorokauczuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 16.10.2020 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2020 Jakie polecacie rozwiązanie? W pomieszczeniu gospodarczym mam łatwiejszy wybór bo mogę ułożyć płytki ale garaż nieco się skomplikował - mam jakieś 7 cm do spodu bramy garażowej a jeszcze nie mam zrobionej wylewki (anhydryt). Chciałbym wlać minimum 7 cm (przy dociśnięciu gumy na spodzie bramy może uda się uzyskać jakieś 7,5cm miejsca) i jedyne mi właściwie pozostaje to farba do betonu / cholorokauczuk. A jaki typ bramy - jeśli panelowa to dotniesz górny panel i wszystko będzie dobrze- każdą szczelinę da się powiększyć/zniwelować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeremies 16.10.2020 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2020 A czy takie rozwiązanie typu chlorokauczuk zdaje egzamin w garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 16.10.2020 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2020 Sugerowałbym na bazie żywicy do betonu . Droższa , ale znacznie trwalsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeremies 20.10.2020 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2020 (edytowane) Wylewka anhydrytowa zrobiona. W garażu ostatecznie stanęło na grubości (średnio) 6,7cm - wahania poziomu były ok. 0,3cm. W części mieszkalnej średnio wyszło 6cm (tu wahania poziomu wyniosły 0,4cm). Choć zastanawiam się czy nie za mała grubość przy ogrzewaniu podłogowym Jak ja uwielbiam te dylematy, że można było coś zrobić inaczej, po wykonaniu jakiejś pracy edit: Właśnie rozmawiałem ze znajomym i "trochę" mnie zestresował. Stwierdził, że 6cm anhydrytu to trochę mało jak na pomieszczenie z takim wahaniem. Tak coś mi świta, że po pomiarach, przy uzgadnianiu wysokości posadzki, padło stwierdzenie, że minimum w tym przypadku to 5,6cm. Znajomy powiedział, żebym przemyślał położenie grubszych płytek żeby zwiększyć akumulację ciepła w domu. Drugie pytanie - czy na warstwę cholorokauczuku można (w przyszłości) ułożyć płytki gresowe? Edytowane 20 Października 2020 przez Jeremies Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts