waka 16.10.2020 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2020 Cześć,Muszę przygotować podest pod zamontowanie jednostki zewnętrznej. Wykonawca radzi 4 stopy o rozstawie 62x40. Nigdy tego nie robiłem wiec stąd moje pytanie.Mam tuby z grubego papieru o średnicy 12cm. Planuje je uciąć na 120cm, wsadzić w metrowe otwory w ziemi i zalać je betonem. Czy tą tube muszę później zdjęć czy mogę ją zostawić? Czy powinienem to zazbroic, czy nie jest to konieczne? Czy taka stopa będzie później stabilna? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 16.10.2020 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2020 Wykop dołek o podobnych wymiarach , to co wystaje nad grunt zaszaluj na wymiar 62x40 , dołem możesz wrzucić kratkę z prętów 10x10-20x20 . Głebokośc jak masz grunt wysad zinowy poniżej strefy przemarzania, jak masz grunty niespoiste możesz zrobić np na 30-50 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts