ola_p 17.10.2020 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2020 Witam. Mam kanały WM opuszczone na nieogrzewanym poddaszu. Sam reku jest w ciepłej kotłowni. Kanaly idą po stropie, ocieplone będą 30 cm styropianu. Pytanie: co włożyć w luki miedzy styropianem a kanałami? Czy same kanały ocieplić dodatkową welna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMdzeJ 17.10.2020 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2020 ja mam po prostu przywalone 30cm warstwą wełny. Jak ten styropian jest w miarę ciasno położony to bym po prostu zrobił nic. Obłożyć styropianem, szpary zapianować i tyle. Rura ma być po prostu odizolowana, sam styropian spełnia ten warunek, nie ma potrzeby jeszcze utykania przestrzeni pomiędzy styropianem a rura. Jak np z ocieplenia zostało coś wełny to można dołożyć ale wg mnie to armata na muchę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts