hugoboss2202 18.10.2020 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Dzień dobry,Mam pewien problem z charakterystycznym zapachem (nieprzyjemnym) po malowaniu elementów pergoli Drewnochronem (Impregnat Grunt R) w pokoju. Malowałem elementy pergoli dwukrotnie w lipcu 2019 r. i do tej pory mam problem z zapachem. Nie pomogło kilkukrotne ozonowanie pomieszczenia. Po ozonowaniu ten smród dużo gorszy, jakby "wyszedł" ze ścian. Pokój ma 12m2 i podczas malowania drewnochronem oraz na czas schnięcia okno było otwarte na oścież.Zapach jest dużo bardziej odczuwalny i denerwujący przy zamkniętych drzwiach do pokoju - nie jest aż tak denerwujący przy otwartych drzwiach i otwartym nawiewniku.Proszę o radę czy to tynk gipsowy wchłonął smród czy może panele? Czy wiedzą Państwo co może pomóc aby pozbyć się tego zapachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 18.10.2020 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Czy wiedzą Państwo co może pomóc aby pozbyć się tego zapachu? A czytałeś specyfikację techniczną czy ten grunt można stosować w pomieszczeniach przeznaczonych na pobyt stały ludzi? Z tego co wiem to ten preparat się nie nadaje. Więc masz odpowiedź dlaczego śmierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 18.10.2020 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2020 A to ciekawe - bo pierwszy raz spotykam się z pergolą w pokoju.Pokaż zdjęcie jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugoboss2202 27.12.2020 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2020 Nie doprecyzowałem.Elementy pergoli malowałem drewnochronem przy otwartym na oścież oknie. Cała operacja wraz ze schnięciem trwała 2, maks. 3 dni. Pergola obecnie znajduje się na balkonie. Ten charakterystyczny zapach jest nadal wyczuwalny w pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts