zip20 21.10.2020 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2020 Do garażu misusz ciągnąć 5x Zależy co ma być w tym garażu:) Ja dałem 5x2,5 i żałuję ponieważ dorabiałem ogrzewanie domu 2x1,5kW i CWU 2kW. I trzeba było kombinować na fazach aby upchnąć hydrofor, odkurzacz i pierdoły. Koszt nie duży jeśli to kilka kilka metrów dałbym grubszy nie zaszkodzi Obciążalność długotrwała tego przewodu to około 30A a przewód będzie w ziemi więc nawet trochę więcej. Z tego co czytam daje to około 16kW na instalacje trójfazową przy spadku napięcia 0,47%, Jak na moje planowane potrzeby wystarczająco i z dużym zapasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 27.10.2020 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2020 (edytowane) Obciążalność długotrwała tego przewodu to około 30A a przewód będzie w ziemi więc nawet trochę więcej. Z tego co czytam daje to około 16kW na instalacje trójfazową przy spadku napięcia 0,47%, ../moderowano/... łańcuch ma wytrzymałość najsłabszego ogniwa, a przewód liczy się nie na te warunki, które będzie miał najlepsze, a na ten krótki odcinek, który będzie najgorszy. Od moderatora: o forum świadczą wszystkie wypowiedzi. Oryginał jest zachowany, ale to co pozostało usunięte zwyczajnie nie przystoi poziomowi forum, o który walczymy. Dlatego prośba o skupieniu się tylko na merytorycznej krytyce i poradach. Edytowane 28 Października 2020 przez finlandia slownictow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts