Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie,

Wczoraj zamontowano nam okna w domu i mamy dwa HS (1x 3.5m & 1x 2,5m). Tylko tak jakoś wydają nam się oba nieprawdopodobnie cieżkie do odsuwania? Szczerze mówiąc nie mam doświadczenia z HSami. Jedyne drzwi przesuwne jakich używałam były w Anglii lub Hiszpanii i nie przypominam sobie żeby były aż tak cięzkie choć muszę przyznać że nie wiem kto był producentem.

Czy ma ktoś z Was HS? Jakie były wasze pierwsze wrażenia?

Pozdrawiam,

No właśnie, a z naszymi tak nie ma... I nie wiem czy po prostu są uszkodzone czy źle założone.

Nie może tak byc. Źle osadzone lub nie wyregulowane. Skoro dopiero zamontowali to dzwoń i niech poprawia. Na YT są filmiki jak ludzie je przesuwają. Musza po nadaniu im ruchu same dojechać do końca

Witajcie,

Wczoraj zamontowano nam okna w domu i mamy dwa HS (1x 3.5m & 1x 2,5m). Tylko tak jakoś wydają nam się oba nieprawdopodobnie cieżkie do odsuwania? Szczerze mówiąc nie mam doświadczenia z HSami. Jedyne drzwi przesuwne jakich używałam były w Anglii lub Hiszpanii i nie przypominam sobie żeby były aż tak cięzkie choć muszę przyznać że nie wiem kto był producentem.

Czy ma ktoś z Was HS? Jakie były wasze pierwsze wrażenia?

Pozdrawiam,

Na Twoim miejscu składałbym reklamację. Co do przesuwania to u mnie chodzą bardzo lekko. Rozmiar 2,35 x 3 m.

Trudno mówić, gdy odczucia są subiektywne, zwłaszcza gdy porównujemy nasze masywne, 3szybowe HS z lekkim konstrukcjami z rynków cieplejszych...

Chyba sensownie jest wypróbować HS w salonie i sprawdzić jak powinien pracować od tego producenta.