Mader1 20.10.2020 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Witam Muszę odkopac szambo w miejscu przyłącza rury kanalizacyjnej i tam uszczelnić przejście rury przez ścianę szamba - bo tam przecieka mi woda.Czym to najlepiej zrobić. Ponoć są jakieś kołnierze do uszczelniania?Zależy mi na dobrym wykonaniu, bo chciałbym uniknąć poprawek (trzeba dość głęboko kopać). z gory dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzemekKRK 22.10.2020 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2020 JA do przejść kanałów technicznych pcv przez ściany piwnicy kupiłem z integra z Gliwic.Teraz mocno lało w zeszłym tyg w Krakowie kilka dni i sucho. Założyłem kołnierze tylko od wewnątrz, od strony piwnicy, od zewnątrz wykonawca dał od niechcenia trochę piany i zasypali ziemią. trochę załuję , że na zewnętrznej ścianie nie uszczelniłem jakąś szpachlą +masa bitumiczna.Na razie sucho. Spod jednej z rur zaczęło cieknąć ale dlatego, że kołnierz dociskając ją odkształcił. Dociągnęli niektóre śruby na kołnierzu od strony przecieku i pomogło, przez te deszcze ostatnie sucho. tylko że to woda, przy szambie masz bardziej agresywne środowisko, zapytaj producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts