titanium 20.10.2020 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Witam muszę kupić 8 głowic termostatycznych do grzejników panelowych firmy "Purmo" model CV . Wybór padł na głowice "Heimeier" dwa modele "DX" albo"S" Który będzie lepszy ? obydwa mają podane różne dane jak: - histereza -wpływ temperatury czynnika -wpływ różnicy ciśnień -czas zamykania Nie wiem jak to interpretować ? na dole przesyłam zdjęcie z opisem głowic. termostatycznych z góry dziękuję . Ps. muszę kupić jeszcze dwie głowice do łazienek , grzejniki drabinkowe ,zawory HERZ VUA-40 głowicę muszą być z gwintem M28X1,5 może ktoś coś poleci ciekawego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titanium 21.10.2020 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2020 Jeżeli zależy na jakości to kup sobie głowice termo firmy Danfos. Do grzejnika w łazience wstaw zwykły zawór kątowy. Po co Ci głowica termo w łazience? Z założenia drabinka niejako suszarka a po drugie w łazience powinna być podłogówka, więc grzejnik nie służy w takim przypadku do ogrzewania łazienki. HEIMEIER" odbiega jakością do głowic firmy Danfos ? Jak się mają do siebie te dwa modele które wymieniłem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts