Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ilo?? okien w domu

Ilość okien znajdujących się w moim domu  

205 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ilość okien znajdujących się w moim domu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 91
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:) Sama mam 12 , niezła praca jak przyjdzie mycie takich okien.

UWAGA Nie liczymy okien połaciowych!!

Mam 10 okien w tym dwoje drzwi balkonowych i jedne tarasowe.

Gierga jeśli chodzi o mycie okienek, to połaciówki (mam 9 :roll: ) powinno liczyć się podwójnie, bo dwa razy szybciej się brudzą :wink:

u mnie 6 okien

drzwi balkonowe i podwójne drzwi tarasowe

oraz 7 okien połaciowych

.....a swoją drogą teraz mam 4 okna i wciąż mi brakuje czasu na ich mycie ..... jak będzie później ? teraz 3 piętro potem parter - więcej sie kurzy , czyli częściej będę myła okna , ale jazz....... :(

współczuję tym z większą ilością okien ...... :wink:

:) Sama mam 12 , niezła praca jak przyjdzie mycie takich okien.

UWAGA Nie liczymy okien połaciowych!!

Mam 10 okien w tym dwoje drzwi balkonowych i jedne tarasowe.

Gierga jeśli chodzi o mycie okienek, to połaciówki (mam 9 :roll: ) powinno liczyć się podwójnie, bo dwa razy szybciej się brudzą :wink:

a jakoś nie pomyślałam :)

Ja mam 8 okien, 3 malutkich od garażu nie liczę. Gdzieś czytałem, że duża liczba okien wcale nie gwarantuje jasnych pomieszczeń bo przecież jak na dworze jest szaro to w domu tak samo. I nie pomogą okna w liczbie większej niż optymalna/ gdzieś tu jest przytoczony współczynnik powierzchni ścian do okien zdaje się/. To właśnie przesadzona liczba okien może stać się problemem- nasłonecznenie latem jest b. męczące, mycie przy tym to pikuś, zwłaszcza gdy nauczy się wszystkich domowników czynnego uczestnictwa w tej akcji .